Annons
 

Mealprep och rumpbilder – och 7 andra fitnesstrender vi tröttnat på

Har du också fått nog av alla rumpbilder och klyschiga pepp-texter på Instagram? Baaams Karin Nordin listar fitnesstrenderna hon tröttnat på.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Skryt om träningsvärk

Det är normalt att få träningsvärk och ja, det kan kännas rätt skönt. Helt i sin ordning. Men kan vi inte sluta att liksom kokettera med smärtan?


2. Mealprep

Ägna dig gärna åt mealprep, det är väl praktiskt och bra. Men skippa helst Instabilderna på dina hälsosamma fitness-prep. Snark.

Annons

3. Proteinshake – på mötet

Ta en kaffe, för fan.


4. Djuplodande instatexter

Plötsligt ser vi en stor skara fitnessinfluencers som agerar självhjälpsgurus i sociala medier. Och hobbypsykologi i all ära, men börjar vi inte tröttna på taffligt skrivna texter fulla av diverse emojis och hashtags, för att inte tala om klyschorna som ekar lika tomma som ett ”carpe diem” på väggen? Ge oss tips på hur vi ska träna absen istället!


5. Sexiga rumpbilder

Nu har vi fått nog av detta eviga flashande av perfekta persikorumpor på Insta. I synnerhet när bilden kombineras med någon lite lagom luddig text om att ”älska sig själv” som liksom ska legitimera publiceringen. Vi ser igenom det. Lägg upp en cellulit-rumpa eller strunta i det.

Rumpemojin nummer ett.

6. Fitnessarmbands-narcissism

Ja, man kan hålla stenkoll på kroppens funktioner numera. Nej, ingen annan är intresserad av att veta dina siffror och resultat.


7. Waist training

Det historiska plagget – korsetten – gjorde en oväntad comeback för ett par år sedan i Kim Kardashians regi. Trenden som kallas waist training, och som genom åtsnörade korsetter ska slimma midjan, härstammar från 1700-talet. Inte konstigt att det känns lite… omodernt.

Kim Karadashian satte midjeträningen och korsetten på kartan.


Läs också! Här är höstens hetaste hälso- och träningstrender

Foto Thinkstock, Instagram