stil hemligheter

11 hemligheter alla modemedvetna kvinnor gör

De är eleganta, säkra i sin stil och med outfits som alltid är genomtänkta. Det här har alla stylish kvinnor gemensamt!

Vissa har det bara – den där stilsäkra känslan och med en magkänsla som gör att varje plagg är helrätt. Vad är hemligheten? Det är faktiskt inte så svårt som du tror.

Missa inte:
Sex sätt att ta din svarta outfit till en helt ny nivå
Därför klär du dig likadant som dina kollegor
Förvara vinterkläder – sex tips som gör det enklare

#1: Ingenting lämnas åt slumpen

Det här är kanske den största hemligheten av dem alla. Det känns nämligen ofta som att de som har störst koll bara ”har det” utan att tänka – men så behöver det inte vara.

Planering är verkligen en av grundstenarna. Sätt ihop dagens outfit kvällen innan för att inte behöva pussla ihop plagg under morgonens stress.

#2: Tid är stil

Det är svårt att få outfit, hår, accessoarer och makeup att kännas helt rätt om tiden är knapp. Börja dagen med att ge dig själv tid att göra dig i ordning.

#3: Underkläderna är lika viktigt

Att bara slänga på sig trosorna som ligger överst i lådan kan vara ett big no no. Att välja underkläder efter outfit kan göra stor skillnad. Hur då? Jo, om du väljer fel så kan en synlig troskant förstöra hela den genomtänka känslan.

Samma sak gäller bh:n, välj rätt för din outfit!

#4: Kläder för väder

Här handlar det återigen om planering. Att kolla vad det är för väder innan du lämnar hemmet kanske låter som en självklarhet, men inte för alla.

Om du inte klär dig efter vädret så kan din outfit lätt se malplacerad ut, till exempel en somrig outfit i snöslask eller om du måste kämpa med att gå i klackar när det är halt ute.

Inspiration:
16 randiga plagg som är helrätt våren 2016
17 våriga reaköp att unna dig innan lönen kommer
Vårmode 2016: Veckans bästa köp för under 1000 kronor

#5: Det finns en outfit för varje tillfälle

Ska du gå på promenad, äta brunch, ta en drink eller vara på jobbet – det finns kläder för varje tillfälle. Här handlar det också om att en outfit lätt kan se lite off ut, till exempel om du har partytoppen på dig när det är dags för möte på jobbet bland en massa kostymnissar.

#6: Inspireras av andra

Att få inspiration av andra du tycker att har en snygg stil kan ge det där lilla extra. Följ bloggar, scrolla på Instagram och frossa i glossiga magasin!

#7: Kill your darlings

När det kommer till accessoarer kan det lätt bli för mycket. Coco Chanel poängterade en gång ”när det kommer till accessoarer, ta alltid av dig det senaste du tog på”.

#8: Byt när du kommer hem

För att ta hand om dina fina kläder – ta av dem när du kommer hem. Lägg dig inte på soffan i silkesblusen eller byxorna som lätt skrynklar sig. Byt om, då håller de sig fräscha längre!

#9: Rätt skor gör mycket

Visst, klackar ger dig en edge som platta skor ibland kanske inte alltid gör. Men klackar kan även stjälpa mer än hjälpa, speciellt om vädret inte tillåter eller om du har svårt att gå i dem.

Gå till jobbet i ett par schyssta sneakers och byt till klackarna när du kommer fram!

#10: Första hjälpen-kit

Skavsår, en lös tråd eller en söm som spricker. Oavsett hur förberedd du än är så kan saker och ting hända. Se till att ha ett litet kit med grejer som du kan rädda en mindre modekris med.

#11: Stay true to yourself

Det viktigaste av allt, klä dig i det du tycker att är snyggt och trivs i. Trender kommer och går och du behöver inte följa allt slaviskt. Om du har på dig kläder som du tycker om så kommer det att synas.

Ha en basgarderob med plagg som du älskar och är bekväm i – då kommer du alltid att ha något att ha på dig!

Läs även:
Illaluktande skor? Så slipper du problemet
Klädkod för kvinnor på bröllop – vad gäller egentligen?
Sex stylingtips som får dina ben att se längre ut

Foto: All Over Press