dåliga köp lista

11 plagg som faktiskt alltid är ett dåligt köp

Ett dåligt köp är och förblir ett dåligt köp – hur mycket du än vrider och vänder på det. CHIC guidar dig till 11 plagg du aldrig bör köpa. Aldrig någonsin.

För att bli shoppingsmart och bygga en perfekt basgarderob handlar mycket om att inte spontanshoppa onödiga plagg. Och onödiga plagg finns det gott om där ute – det kan vi lova. Baaam har listat 11 plagg som faktiskt alltid är ett direkt dåligt köp, som du inte alls behöver.

Kolla in bildspelet här nedanför och bli smartare på shopping!

1. För stora eller för små plagg."När jag har gått upp ett par kilo..." eller "När jag har levt på juicedetox i 79 dagar..." kan vara två ursäkter för att shoppa för stora eller för små plagg. Men let's face it – du vill ju kunna använda plagget på direkten, eller hur?

2. Obekväma skor.Vi har alla det där paret klackar längst in i garderoben som bara ligger där, just för att de var dyra – men obekväma. Ärligt talat, nu är det dags att sluta shoppa obekväma skor. Du kommer faktiskt aldrig att använda dem.

3. Plagg som kliar.Hur många gånger har du förbannats över en kliande tröja eller ett annat stickigt plagg? Lämna det i butiken, du behöver inte ett ytterligare problem i garderoben.

4. Onödiga reaplagg.Att shoppa på rea är en sak, men att shoppa onödiga plagg på rea är en annan. Skippa alla plagg som du spontant får för dig att du behöver och investera bara i det du verkligen behöver och vill ha.(c) Abaca / IBL IBL

5. Trendiga plagg som du inte känner dig bekväm i.Trender kommer och går, men din personliga stil består. Om du till exempel inte alls känner dig bekväm i lårhöga stövlar finns det ingen anledning för dig att köpa det heller. Klä dig i plagg som du känner dig bekväm och snygg i – det lyser igenom om du inte trivs.

6. För små skor.Nej, nej, nej, nej. Och igen – nej. Du kommer någon gång att fundera över huruvida det är en smart investering eller ej att köpa ett par svindyra läderklackar på Nathalie Schutermans rea, som råkar vara en halv storlek för små. Det går att göra skor lite större, men det går faktiskt inte att lämna tillbaka dem om du ångrar dig senare.

7. Vad som helst med fläckar.Känns det verkligen fräscht att få hem ett sprillans nytt plagg med någon annans foundationfläckar på? Tänk två gånger innan du köper ett plagg med fläckar. Du kan få det lite billigare, men du kan inte returnera det om du ångrar dig.

8. Alldeles för dyra designerplagg på rea.Att förblindas av att ett designerplagg, som kostar typ 28 000 i vanliga fall, är nedsatt till "bara 14 000". Kom ihåg att det fortfarande är en dyr investering och köp det bara om du verkligen vill ha det – inte för att det lyser en röd 50%-rabattlapp på plagget.

9. Plagg du redan har.Har du redan 11 par svarta jeans? Vänta med att köpa ett par till. Byt ut ett par gamla mot ett par nya om du verkligen har ha-begär, för att inte ha en garderob fylld av likadana plagg.

10. För tighta jeans.Ett par perfekta jeans ska vara riktigt tighta när du köper dem, eftersom många modeller töjs efter ett par gångers användning. Men FÖR tighta är bara dumstridigt – du bör kunna sitta och röra dig obehindrat för att det ska klassas som ett bra köp.

11. Plagg du måste sy om.Om du inte råkar vara en mästerlig sömmerska eller vara tjenis med någon som är det är det rentav onödigt att köpa plagg som du kommer att behöva sy om. Med största sannolikhet kommer du ändå aldrig att göra det.

Psst! Shoppa snyggt höstmode istället:
Stor guide: Allt om höstens hetaste trender 2016
17 trendiga höstkappor till hösten 2016
Höstmode 2016: 16 trendiga köp i leopardmönster
21 snygga hoodies och sweatshirts till hösten 2016
21 snygga köp i sammet till hösten 2016
Höstskor 2016: Allt om höstens hetaste trender

Foto: IBL