Så mycket power – här är årets bästa nobelklänningar

Nobelfesten 2017 bjöd på utstickande detaljer och flertalet trender. Baaams moderedaktör Emma Blomberg listar de bäst klädda gästerna.

Den 10 december betyder Nobelfest och i går gick årets upplaga av stapeln. Temat för kvällen var is och Blå hallen var smyckad med isskulpturer och blomsterarrangemang i vita, kalla toner.

Gästerna hade i vanlig ordning klätt upp sig. Vi såg flertalet trender, så som glittrigt och rött, på banketten i år och jublar över alla vågade och lekfulla val. Från djupa ringningar till detaljer i 3D – Baaams moderedaktör Emma Blomberg listar de mest minnesvärda klänningarna.

”Kronprinsessan Victoria bar i vanlig ordning svenskt på Nobelfesten. Designer i år är Jennifer Blom och den här klänningen har enligt mig allt. Alltså, ALLT! Plisseringar kommer starkt nästa år och färgen känns helrätt. 100/100 stilpoäng.”

”Stilrent är alltid rätt, om du frågar mig. Drottning Silvia lyckas kombinera det enkla och tidlösa med en tvist i och med valet av kulör. Lila spås bli en av nästa års stora trendfärg och Silvia får oss att förstå varför. Extra plus i kanten för att hon väljer en klänning som hon har burit tidigare.”

”Bäst klädd var utan tvekan Alice Bah Kuhnke som bar årets mest omtalade nobelklänning. Kreationen är designad av Bea Szenfeld och Naim Josefi och med den vill kulturministern lyfta klimatförändringarna i Arktis. Jag ger klänningen 5/5 poäng. Vågat och SÅ snyggt.”

”Annie Lööf bar en petrolgrön klänning dekorerad med blommor i 3D. Kreationen är designad av Frida Jonsvens. Den djupa ringingen i ryggen är magisk, och släpet likaså. Helt klart Annies bästa Nobel-val hittills.”

”Även Ebba Bush Thor valde en klänning från svenska Frida Jonsvens. Designern själv beskriver klänningen som ”12 meter av glitter”. Den är helrätt trendmässigt och den känns utstickande i sammanhanget. Kul val!”

”Men hallå där! Prinsessan Sofia valde även hon svensk design och i år bar hon en klänning signerad Ida Lanto. Valet är inte särskilt vågat eller utstickande, men istället klassiskt och hundra procent stilsäkert. En drömklänning, helt enkelt.”

”Camilla Thulin går utanför den där välkända boxen, och det älskar man ju! Redan där vinner hon min 10-poängare. Mer sånt! Den här blommiga skapelsen har hon dessutom designat själv.”

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Foto: IBL/Stella Pictures