30 år kläder

Sex vanliga modemissar du gör när du har fyllt 30

Har du eller är du på väg att passera det magiska 30-strecket? Håll stilen med åren – här är sex vanliga modemissar du tenderar att göra när du har fyllt 30.

I modevärlden finns det otaliga normer som lever kvar, år efter år. Många är förknippade till din ålder och pekpinnarna kring vad du bör ha på dig och inte tycks bara öka med åren. Men det finns ett gäng modemissar du tenderar att göra när du har fyllt 30 – som du borde undvika. Glöm allt du har hört om att du inte kan ha på dig magkorta toppar eller att kjolen numera måste vara knälång – Baaam ger dig sex gyllene regler att förhålla dig till.

Relaterat: 30 plagg du bör äga innan du fyller 30

Klicka dig in i bildspelet här nedanför för att se sex vanliga modemissar du borde undvika när du har fyllt 30!

Läs mer: 20 plagg du inte borde bära efter 30-strecket

Klicka vidare och se hur många missar du har gjort!

Att fylla 30 ska inte styra hur du klär dig. Glöm alla gamla trötta moderegler och behåll din stil.

Har du hört att crop tops bara är för tonåringar eller att platåskor inte passar sig när du är över 30 år? Glöm det. Hoppa på de trender du känner dig bekväm i istället. 

Bara för att du har passerat 30-strecket behöver din garderob inte nödvändigtvis förvandlas till 50 nyanser av svart. Våga sticka ut ur mängden och strössla dina looks med färgglada inslag.

När du har fyllt 30 har du förmodligen hunnit samla på dig en hel del kläder. Och en vanlig modemiss du begår är att behålla plagg bara för att du har nostalgiska band till dem. 

Genom åren har du förmodligen hunnit byta både stil och storlek flera gånger. Och när du väl har passerat 30 är det dags att göra en helrensning i garderoben för att faktiskt bara äga ting som passar och som du tycker om.

Låt oss bara klargöra en sak: mode ska vara kul, mode är till för alla och mode är vad du själv gör det till. Bara för att du har fyllt 30 ska du inte lyssna på vad andra tycker och tänker om din stil – för det är ju i slutändan du som ska trivas, och ingen annan.

Foto: Mondadori