4 hemliga regler som modeeliten lever efter

mode eliten tips

Har du koll på modeelitens hemligheter?

Baaam har tagit reda på modeelitens hemliga regler och knep för att behålla sin egen stil och sina signum, men ändå kännas trendig och modemedveten säsong efter säsong.

1. Lägg märkeshysterin på hyllan

”Är den här väskan snygg, eller är den snygg för att det står Givenchy stämpat på lädret?”. Försök rannsaka dig själv när du shoppar och se inte alltid till märket. Ibland fyndar du en outfit på H&M som platsar på vilken modevecka som helst, och ibland är det lyx som får dig att känna dig smashing. Säg farväl till logohysterin och shoppa bara plagg och accessoarer som du tycker är snygga på riktigt.

2. ”Vad får mig att känna mig självsäker?”

När det kommer till kläder är självsäkerhet A och O. Känner du dig inte bekväm och snygg i din outfit kommer förmodligen ingen annan tycka det heller. Klä dig efter ditt eget humör, vad du själv tycker är snyggt och vad som passar din kropp.

Relaterat: Sex knep för att bli inbjuden till Nobelfesten

3. Hoppa inte på alla trender

Ett knep som modeeliten håller hårt i är att inte hoppa på alla trender som flyger förbi. Din personliga stil är ditt signum, och om a-linjeformat eller puffiga kjolar inte passar in i din garderob – skippa det istället.

4. Inspireras istället för att kopiera

Hitta inspiration vart du än vänder dig (tidningar, på gatan, i butiker, på Instagram – listan kan göras lång), men undvik att kopiera andras looks rakt av. Att skapa egen look istället för att stämplas som en copy cat är alltid att föredra.

Läs även:
Från 50 till 50 000 kronor – julklapparna på Baaams önskelista
Julklappstips! 11 chica julklappar till din pojkvän
14 julklappar som stödjer välgörenhet