5 favoritvisningar so far på London Fashion Week...

Här kommer en catwalk-kavalkad med mina favoriter so far från London fashion week.

/hulda

1) Luella Bartley. Söt som socker är Luellas kollektion och faller mig helt klart personligen i smaken. Flickigt, feminint, bärbart med flirtiga detaljer i skärning och snitt. Kanske inte banbrytande modemässigt men stilen, färgpaletten och detaljerna älskar jag! Superplus för de snygga ”tantväskorna”.

2) Louise Goldin. En vacker och intressant kollektion med draperade detaljer, puffiga shorts, transparens och inslag av metall. Allt packeterat i en pudrig pastellfärgskala av syren, havre, ljusgrön och blekt citrongult. Kanske inte de mest lättburna plaggen men det är inte vad Goldin är känd för. Minus för modellernas alltför magra uppsyn på visningen.

3) Matthew Williamson. Matthew gör ofta sexiga och feminin kollektioner så också den här gången med kjolar, korta skräddade jackor, drömskor med rosetter, intressanta mönster och med inslag av neon som kontrast emot neutraler.

4) Louise Gray. Den lilla kollektionen känns som en en vitamininjektion i färg och form. Balanserar på en hårfin ”tokighetsgräns” samtidigt som jag tycker att det är härligt med någon som tar ut svängarna och vågar. Kul med en uppstickare.

5) Richard Nicoll. Förra våren var Richard Nicoll en av mina klara favoriter. Den här kollektionen är inte lika bra tycker jag men här finns godbitar och plagg jag gillar. Franssjalen som senast hypades på Balenciagas höstvisning 2007 har dammats av och trenduppdaterats och känns åter aktuell. Färgkombinationerna gillar jag och den cerisefärgade klänningen (som en liknande förra säsongen gjordes i kleinblått) skulle mycket väl kunna bli en sommarfavorit.