modemedvetna kvinnor

9 hemligheter alla modemedvetna känner till

Hemligheten bakom en perfekt outfit varje dag är inte alls svår. CHIC listar nio hemligheter du borde ha koll på.

Ingen vaknar stylish och välklädd varje morgon – tro oss. Men det finns ett gäng hemligheter som gör att din outfit blir flawless gång på gång, och som faktiskt hjälper dig att spara både tid och pengar.

Klicka in i bildspelet här nedanför och få stylingtipsen – och hemligheterna – från modemedvetna kvinnor.

Klicka vidare och ta reda på modehemligheter du borde veta om!

Det här är kanske den största hemligheten av dem alla. Det känns nämligen ofta som att de som har störst koll bara ”har det” utan att tänka – men så behöver det inte vara. Planering är verkligen en av grundstenarna. Sätt ihop dagens outfit kvällen innan för att inte behöva pussla ihop plagg under morgonens stress.

Det är svårt att få outfit, hår, accessoarer och makeup att kännas helt rätt om tiden är knapp. Börja dagen med att ge dig själv tid att göra dig i ordning.

Att bara slänga på sig trosorna som ligger överst i lådan kan vara ett big no no. Att välja underkläder efter outfit kan göra stor skillnad. Hur då? Jo, om du väljer fel så kan en synlig troskant förstöra hela den genomtänka känslan. Samma sak gäller bh:n, välj rätt för din outfit!

Visst, klackar ger dig en edge som platta skor ibland kanske inte alltid gör. Men klackar kan även stjälpa mer än hjälpa, speciellt om vädret inte tillåter eller om du har svårt att gå i dem. Gå till jobbet i ett par schyssta sneakers och byt till klackarna när du kommer fram!

Här handlar det återigen om planering. Att kolla vad det är för väder innan du lämnar hemmet kanske låter som en självklarhet, men inte för alla. Om du inte klär dig efter vädret så kan din outfit lätt se malplacerad ut, till exempel en somrig outfit i snöslask eller om du måste kämpa med att gå i klackar när det är halt ute.

Ska du gå på promenad, äta brunch, ta en drink eller vara på jobbet – det finns kläder för varje tillfälle. Här handlar det också om att en outfit lätt kan se lite off ut, till exempel om du har partytoppen på dig när det är dags för möte på jobbet bland en massa kostymnissar.

Skavsår, en lös tråd eller en söm som spricker. Oavsett hur förberedd du än är så kan saker och ting hända. Se till att ha ett litet kit med grejer som du kan rädda en mindre modekris med.

För att ta hand om dina fina kläder – ta av dem när du kommer hem. Lägg dig inte på soffan i silkesblusen eller byxorna som lätt skrynklar sig. Byt om, då håller de sig fräscha längre!

Det viktigaste av allt, klä dig i det du tycker att är snyggt och trivs i. Trender kommer och går och du behöver inte följa allt slaviskt. Om du har på dig kläder som du tycker om så kommer det att synas. Ha en basgarderob med plagg som du älskar och är bekväm i – då kommer du alltid att ha något att ha på dig!

Läs även:
12 frågor du bör ställa dig själv innan du väljer outfit
35 grymma stylingtips som inte kostar skjortan
Färgtricket som gör att du ser smalare ut

Foto: Mondadori