9 jeansögonblick vi aldrig glömmer

jeans

Minns du dessa jeansögonblick?

Jeans är garanterat något som de flesta av oss har i vår garderob. Förutom att det är det perfekta vardagsplagget kan det även vara elegant, mångsidigt och symboliskt. Här är 9 jeansögonblick vi aldrig glömmer!

Läs även:
Bröllopsinspiration! Brigitte Bardots 9 bröllop
12 anledningar att bara bära svarta kläder
Så stylar du jeansskjortan på 5 nya sätt

1. De här superkorta shortsen blev först kända på Catherine Bach i ”Dukes of Hazzard”, men fick en comeback i 2005 års nyinspelning med Jessica Simpson.

2. Farrah Fawcett gav upphov till flera trender som Jill Monroe i kultserien ”Charlie’s Angels”. Farrah skrev jeanshistoria när hon vek undan faran i den här utsvängda modellen i ett avsnitt.

3. Otroligt nog var Brooke Shields bara 15 år när hon frontade denna reklamkampanj för Calvin Klein Jeans, fotad av Richard Avedon. Reklamkampanjens slogan ”You wanna know what comes between me and my Calvins? Nothing.”, är faktiskt fortfarande provokativ.

4. Bruce Springsteen gjorde succé med skivan ”Born in the USA” och omslaget där man ser Springsteens jeansklädda rumpa är fotograferat av Annie Leibovitz.

5. Vem kommer inte ihåg tv-serien ”Beverly Hills 90210”? De raka 90-talsjeansen var det trendigaste du kunde ha på dig och vi följde Brandon, Dylan och Donnas liv med spänning.

6. Susan Sarandon och Geena Davis tog roadtripen till en helt ny nivå som Thelma and Louise. I retrojeans med hög midja och ärmlösa jeansskjortor gav de denimtrenden ett mer rebelliskt uttryck.

7. Cindy Crawford gjorde succé i avklippta jeansshorts och en vit body i en reklam för Pepsi som visades år 1992 i Super Bowl.

8. Mark Wahlberg och Kate Moss förförde världen i en reklamkampanj för Calvin Klein.

9. Det dåvarande paret Britney Spears och Justin Timberlake skrev definitivt in sig i jeanshistorieböckerna när de dök upp i matchande jeansoutfits på American Music Aawards år 2001. Kavaj, galaklänning och till och med accessoarer var tillverkade i det blå materialet och även om det inte är bekräftat att kändisstylisten Rachel Zoe låg bakom dessa looks var faktiskt både Britney och Justin kunder till henne under den här tidsperioden.

Av: Malin Ny Källa: Glamour