könsneutrala barnkläder

Åhléns kritiseras för sin könsneutrala barnavdelning

Tidigare har Åhléns kritiserats för att ha uppdelade flick- och pojkavdelningar i sina varuhus. Nu har de lanserat könsneutrala avdelningar, vilket också bemöts av hårda reaktioner.

I april skrev Lina Rudin ett blogginlägg som uppmärksammades av Kvällsposten, där hon kritiserade hur Åhléns uppmuntrar barn att klä sig hur de vill – men ändå har uppdelade avdelningar för flickor och pojkar.

Efter kritiken bestämde sig varuhuset för att göra barnkläderna till en enda stor avdelning, vilket i sin tur kritiseras stort på nätet.

Många reagerade positivt på förändringen. ”Härligt, ni har precis fått er en ny kund med fem barn som älskar alla färger”, skriver en följare. ”Tack för att ni delar upp era barnkläder efter det enda rimliga, storlek!”, skriver en annan.

Åhlens barnkläder

Alla är inte ense om Åhléns könsneutrala avdelning för barnkläder.

Men andra tycker att varuhusets barnavdelning är ”genustjafs” och skriver att de tycker att det kommer att bli svårare att hitta kläder till sina barn.

”Varför inte låta barnen vara de kön de är?”, skriver en kritisk följare. ”Jävla genus/feminismtrams”, kommenterar en annan.

Vad tycker du om en könsneutral barnavdelning?

Läs även:
Nu är det trendigt att vara märkesnörd igen
Gravidmode med Angelica Aurell och Josefine Ringblom Berg
Alessandra Ambrosio: ”Min kropp blev snyggare efter graviditeten”

Foto: IBL