Alex Watson för Silhouette

Den brittiske modellen Alex Watson, 17, lillebror till skådespelerskan Emma Watson, 20, syns i Silhouettes nya kampanj för den klassiska glasögonbågen ”Titan Minimal Art”. Bågen kännetecknas av sin minimalistiska design utan ramar.

Kampanjen är plåtad av erkända modefotografen Neil Kirk, som bland annat arbetat för Vogue, och syftet är att höja modegraden på märket och föryngra bilden av de klassiska bågarna som bärs av alt från Hollywoodstjärnor till astronauter.

Hur hanterar du livet som både modell och student?

– Det är otroligt kul. Jag går fortfarande i skolan och är bara ”modell på deltid”, så att säga. Men det är bra att kunna tjäna pengar och samtidigt få resa och träffa intressanta människor. Mina studier är dock väldigt viktiga och min utbildning kommer först, även om det inte alltid är lätt att få ihop allt.

Hur går en plåtning till? Vad händer bakom kameran?

– Jag var ledig från skolan, så dagen startade bra. Istället för att gå till skolan på morgonen gick jag till studion. Där mötte jag alla de andra modellerna som alla var väldigt trevliga. Det var bra att alla modeller var i olika åldrar. Det visade verkligen att Silhouette kan bäras av alla generationer. Atmosfären på plåtningen var väldigt avslappnad och arbetet under dagen var verkligen roligt.

Bakom kulisserna med Alex Watson för Silhouette.

Bakom kulisserna med Alex Watson för Silhouette.

Är modellandet till drömjobb? Kommer du att fortsätta din karriär inom detta?

– Egentligen hade jag inte planerat det alls. Men när agenturen scoutade mig för något år sedan, tog jag chansen och insåg att jag verkligen gillade det.

Nu när du har sett dig runt i modevärlden, har du några ikoner eller förebilder?

– Jag tycker att Johnny Depp är cool. Han vet hur man skapar en snygg look. Han är bra på att mixa stilar. En riktigt cool kille i mina ögon, en verklig karaktär. Bara sättet som han bär sina hattar på visar att han har en speciell klass. Och han bär ofta glasögon – det syns tydligt att det är en viktig accessoar för honom.

Alex har även synts i en Burberry-kampanj med sin syster Emma.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Neil Kirk