Anders Tegnell merch

Anders Tegnell har blivit merch - här säljs tröjorna med hans ansikte

Du bär en hoodie med en illustration av Anders Tegnells ansikte. Din hund har en matchande scarf och ditt barn en body med samma tryck. Sveriges statsepidemiolog har blivit merch - och det verkar sälja som smör i solsken!

Anders Tegnell är namnet på allas läppar just nu. Om någon mot förmodan missat det är han Sveriges statsepidemiolog  (ett ord jag är livrädd för att stava fel varje gång jag skriver det). Nyss fyllda 64 levererar han i princip dagligen den senaste informationen om coronaviruset. På presskonferens efter presskonferens står han där, med korrekt avstånd mellan borden, och svarar tålmodigt på alla frågor.

Jag har noterat att han är noga med vilket bord han står vid. En dag tog en annan person hans bord. Då sa han till. Rätt ska vara rätt.


Anders Tegnell hyllas i Sverige

Sveriges taktik för att minska smittspridningen har fått både ris och ros. Vissa menar att inställningen är för mesig, medan andra hyllar det faktum att vi inte gått in i lockdown.

Oavsett åsikt är det många i Sverige som verkar ha fått en ny idol. Kärleken till Tegnell vet på vissa håll inga gränser. Och vad gör man när det händer? Trycker upp hans ansikte på saker såklart.


T-shirtar och planscher med Anders Tegnell

På flera håll har det dykt upp webshopar med Tegnell-merch. Ett ord jag aldrig trodde att jag skulle skriva.

Här kan du köpa i princip allt i garderoben med en illustration av Tegnells ansikte.

Anders Tegnell t-shirt

Du kan nu ha Tegnells ansikte på i princip hela garderoben.

Vill du gå ett steg längre finns även inredning, husdjursprylar och barnkläder med Tegnells face på. Notera att både mobilskalet och pinsen tillfälligt sålt slut!

Anders Tegnell inredning

Får det lov att vara en kopp Tegnellkaffe?

Man vet att någon är hyllad när det inte bara finns en webshop utan flera. Här kan du köpa en tisha som ger mer av en retrolook. Lägg märke till att Tegnells blunder där han hostade i händerna finns med på denna tröja. Även en statsepidemiolog kan göra fel <3

Anders Tegnell svart t-shirt

Kanske föredrar du istället mer av en retrotisha?

Vill du ta det ännu ett steg längre kan du köpa en Bröderna Lejonhjärta-inpirerad tisha här. Tengil var väl dock den onda i den boken så jag vet inte riktigt hur budskapet blir här.

All makt åt Tegnell-t-shirt

Astrid Lindgren möter Anders Tegnell i denna skapelse.

Som om inte detta vore nog har efterfrågan på en viss specialdesignad plansch skjutit i höjden. I en tråd på Reddit går att läsa följande: ”Jag MÅSTE ha den”. Planschen är designad av illustratören Peter Frantzell som tog emot beställningar via Facebook. I samma tråd meddelas tyvärr att den sålt slut redan. Grattis till dig som hann få tag i en.

Sedan finns det ju som vanligt de som tar det hela ännu ett steg längre och helt enkelt väljer att bära Anders Tegnells ansikte på sig livet ut. Jag pratar såklart om snubben som valde att tatuera in ett porträtt av Tegnell på armen. Det är äkta kärlek.

Anders Tegnell tatuering

Tatueringen gjordes hos tatueraren Yashay Rissanen Tastas på tatueringssalongen Myndigheten på Södermalm i Stockholm. Foto: Lotte Fernvall.

Läs mer:

Så har du aw online – din guide i 5 steg

10 saker du kan lära dig under 48 timmar i karantän

Så firar du din födelsedag i karantän – 5 tips

Mer från oss på Baaam: