Anja Pärson och Filippa Rådin för Ellos

Anja Pärson och Filippa Rådin i designsamarbete med Ellos

Inför julen 2018 har Anja Pärson och Filippa Rådin teamat upp med Ellos. Tillsammans har de tagit fram två kollektioner för vuxna och barn.

Idag släpps nyheten att Anja Pärson och Filippa Rådin ingår designsamarbete med Ellos. Inför julen 2018 har de tillsammans med den svenska klädkedjan designat två kollektioner – en partykollektion och en sleep wear-kollektion. Båda innehåller plagg för både vuxna och barn.

Partykollektionen är tänkt att passa för julens alla festligheter. De utmärkande materialen är sammet, chiffong, spets och paljetter. Färgskalan domineras av svart och grönt, med inslag av silver och guld. Sleep wear-kollektionen har skapats för alla mysiga hemmadagar under julledigheten.

Läs mer: Stickat, rutigt och gult – 10 favoritplagg ur Ellos höstkollektion

Anja Pärson och Filippa Rådin för Ellos

Anja Pärson och Filippa Rådin har designat två kollektioner för Ellos.

Vad har varit roligast med att skapa de här kollektionerna?

– Roligaste är framför allt att vi verkligen varit genuint delaktiga till hundra procent och att dialogen varit helt öppen när det gäller arbete från start till färdig kollektion. Utöver det har mötet med ett underbart team varit oerhört givande. Hårt arbete blandat med skratt är den bästa kombon, säger Anja och Filippa om samarbetet.

Har ni några favoritplagg i kollektionerna?

– Oj, många… konstigt vore väl annars eftersom det är vår egen kollektion. Men det som kommer upp spontant är vår magiska omlottklänning, paljettklänning och en fantastisk fuskpäls. Sedan finns det en underbar liten stjärnbroschkollektion att se fram emot.

Anja Pärson och Filippa Rådin gör kollektion för Ellos

Festkollektionen utmärks av material som chiffong, spets och paljetter.

Anja Pärson och Filippa Rådin gör kollektion för Ellos

Party-kollektionen innehåller plagg för både vuxna och barn.

Har ni samma stil och smak vad gäller kläder?

– Till viss del har vi samma stil men samtidigt skiljer vi oss åt i tycke och smak, däremot tycker vi alltid att den andra är väldigt fin i det man har på sig. Det händer att vi får ett favoritplagg och en av oss “tingar” den. Vi kan ha större delen av varandras kläder men inte hela garderoben. En dröm hade varit om vi hade haft samma skostorlek! Men tyvärr så skiljer vi oss på fötterna. Förstår ni möjligheten om vi hade haft samma skostorlek. Vilken dröm det hade varit!

Partykollektionen lanseras den 24 oktober och från och med den 28 november kommer sleep wear-kollektionen finnas tillgänglig på Ellos.se. Damplaggen kommer i storlek 34-52 och barnplaggen i storlek 86/92-158/164.

Passa på att uppdatera dig om höstmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Läs mer:
Höstjackor 2018: 25 trendiga favoriter i olika prisklasser
20 snygga väskor som rymmer allt du kan tänkas behöva i höst
Höstmode 2018: Säsongens allra tjusigaste klänningar
Cykelbyxor är trendigt igen – här är bästa köpen
Djurmönstrat är höstens stora trend – här är 11 snygga köp

Foto: Ellos