Anthony Vaccarello blir Saint Laurents nya creative director

Nu är det bekräftat att Anthony Vaccarello blir ny creative director på Saint Laurent. Anthony tar över jobbet efter Hedi Slimane, som styrde det franska modehuset under fyra års tid.

I natt stod det klart att Anthony Vaccarello, som under ett års tid har varit creative director på Versus Versace, omedelbart går in i samma roll på det franska modehuset Saint Laurent.

Han kommer att visa sin första kollektion för våren 2017 i oktober. Under tiden kommer han att avvakta med sin självbetitlade kollektion så att han enbart kan fokusera på sina uppdrag hos Saint Laurent.

Saint Laurent

Saint Laurents visning under Paris fashion week 2016.

Francesca Bellettini, VD och koncernchef för varumärket, menar att Vaccarello passar perfekt för jobbet då han ständigt arbetar med ”provocerande kvinnlighet och skarp manlighet i sina silhuetter”.

”Jag är oerhört tacksam för möjligheten att kunna bidra till historien som finns hos det här fantastiska modehuset”, säger Vaccarello i ett pressmeddelande. Han passar även på att kalla grundaren för en legendarisk profil när det kommer till kreativitet, stil och djärvhet.

Läs även:
Hedi Slimane lämnar Saint Laurent
Så många miljoner betalade H&M för Kenzas Ivyrevel
Beyoncé lanserar klädmärket Ivy Park

Foto: All Over Press