Är din handväska för tung? Kiropraktorn ger svar på tal!

för tung handväska

Kånkar du runt på för många kilon?

Lider du av ont i ryggen? Det kan vara din handväska som är boven i dramat. Många av oss kånkar runt på flera kilo om dagen utan att ens reflektera över det. Författaren och kiropraktorn Evelyn Haworth tog ett snack med sajten She finds för att förklara vilken den perfekta vikten på din handväska egentligen är.

Axelväska

”Om du bär väskan över en axel eller tvärsöver kroppen borde maxvikten vara 10 procent av din kroppsvikt. Så om du väger till exempel 60 kilo bör din väska inte väga mer än 6 kilo”, förklarar Dr. Haworth. ”Kom ihåg att inte alltid bära väskan på samma sida av kroppen”.

Ryggsäck

”Riktlinjerna för en ryggsäck är att den inte ska väga mer än 20 procent av din kroppsvikt. Se till att botten på väskan är i linje med din midja för att matcha den naturliga kurvan på kroppen. Bonuspoäng om du har ett bälte runt midjan som håller åt ryggsäcken”.

Toteväska

”När axelbanden är för tighta för att bära över axeln får du ha väskan i armkrok. Se till att väskan väger under fyra kilo. Försök att inte ställa väskan på golvet, vilket kan göra att du sträcker dig i ryggen. Låt väskan stå på en hylla istället, så att du inte behöver böja dig ner för att nå väskan”.

Kuvertväska

”Om du inte har ett axelband och bär väskan under armen eller i handen bör den väga under två kilo.”

Av: Cassandra Lindblom

Källa: She finds

Foto: All Over Press