H&M höstkampanj 2016

Ashley Graham frontar H&M:s höstkampanj – av en väldigt bra anledning

Ashley Graham är ansiktet utåt för H&M:s höstkampanj 2016 – men den här gången är det inte som plus size-modell!

Modellen Ashley Graham har gjort banbrytande succéer det här året. Hon är ständigt aktuell i kampen mot kroppshets, designar badkläder för alla kroppsstorlekar och medverkar i flertalet stora kampanjer. Nu är hon aktuell i en ny kampanj, men den här gången är det inte för någon plus size-kollektion – utan helt enkelt för H&M:s höstkollektion.

H&M gör en viktig markering i att modeller i större storlekar inte ska behöva definieras med plus size, utan representera varumärket för deras kollektion – där alla storlekar ska vara vanliga storlekar.

”Det här känns fantastiskt”, säger Ashley till tidningen Harper’s Bazaar. ”När jag växte upp hade jag inga kurviga förebilder, eftersom jag inte såg några som frontade de stora kampanjerna. Min förhoppning är att unga kvinnor som shoppar på H&M ser mig och blir påminda om att det inte finns något standardideal för skönhet, eller den perfekta storleken”.

Kollektionen fokuserar på kvinnlig styrka och kraft, folklore och romantik. Se alla bilderna från kampanjen i bildspelet nedanför.

Läs också:
Fem stora trender att ha koll på hösten 2016
Plus size-modellernas reklam får inte synas på tv
Hör ”plus size”-modellens inspirerande tal om självkänsla

Foto: H&M