Nu låter Asos modeller med olika kroppstyper visa plaggen

Asos vill göra det lättare för kunden att shoppa online, och väljer nu att låta modeller med olika kroppstyper visa plaggen.

Shoppingsajten Asos omnämns ofta som kroppspositiva och erbjuder i dag ett stort utbud av plus size-plagg i jämförelse med konkurrerande återförsäljare. Nu väljer företaget att låta modeller med olika kroppstyper visa kläderna. Syftet är att ge kunderna en bättre uppfattning om hur plagget kan passa just deras kroppar.

På utvalda plagg kan du redan nu se funktionen på hemsidan. Inom kort kommer den även aktiveras på återförsäljarens app.

– Vi testar alltid ny teknologi som kan göra kundupplevelsen ännu bättre. I det här fallet experimenterar vi med hur vi kan visa produkterna på modeller i olika storlekar, så att kunden lättare kan få en känsla för hur plagget ifråga kommer sitta på just deras kroppstyp, säger Asos till Refinery29.

Än så länge är det bara på damkläderna funktionen finns att tillgå, men Asos meddelar att de ser över att införa tjänsten även på herrkläderna. Initiativet har föga förvånande fått flertalet positiva reaktioner på sociala medier.

503 Service Unavailable

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Läs mer:
Vårens naglar går i blått – allt om nageltrenderna 2018Elva plagg du behöver i en perfekt basgarderob
20 snygga sneakers till våren 2018 – i butik redan nu
Rätt i violett! 17 stilsäkra plagg i vårens trendfärg lila