rensa kläder

Rensa garderoben för välgörenhet – och få rabatt på nya kläder

I dag inleds Återwin-win, ett initiativ som har som mål att få in över 130 ton kläder på tio dagar. Återwin-win genomförs i Stockholm, Uppsala och Malmö-

Återwin-win är ett initiativ som är precis vad det låter – ett win-win-projekt. Syftet är att samla in kläder till förmån för människor som lever i utsatthet runtom i Sverige, och på samma gång göra en god gärning för miljön och få rabatt på nya plagg.

– Nu tar vi ett nytt krafttag tillsammans med våra kunder för att samla in de kläder som bara hänger och tar plats i garderoberna runt om i Sverige. Alla klädesplagg gör skillnad! Till exempel kan en inlämnad klänning bidra till en bättre vardag eller omvandlas till arbetsträning för någon som behöver hjälp ut i arbetslivet, säger Emma Henriksson, hållbarhetsansvarig på Atrium Ljungberg.

återwin-win

Återwin-win har som mål att samla in 130 ton kläder på 10 dagar.

Återwin-win pågår mellan den 23 september och 2 oktober och på insamlingsstationer på sex köpcentrum i Stockholm, Uppsala och Malmö kan du lämna in gamla plagg och få tillbaka en rabattcheck på 20 procent som du kan använda i handelsplatsernas butiker.

Sickla Galleria, Farsta Centrum och Port 73 i Stockholm, Mobilia i Malmö samt Gränbystaden och Forumgallerian i Uppsala deltar i projektet, som Stadsmissionen ligger bakom.

Alla insamlade plagg går till Stadsmissionens lokala arbete och till människor som lever i utsatthet. Kläderna delas ut till Stadmissionens olika verksamheter, återvinns till nya produkter eller säljs i Stadsmissionens second hand-butiker.

Behöver du hjälp att komma igång? Här är våra bästa tips!
12 plagg du faktiskt borde skänka bort direkt
Här är plaggen som alltid är ett dåligt köp (skänk bort!)
Så blir det lättare att välja kläder på morgonen

Foto klädhängare: Ellos Home (reklamlänk från Apprl)