Åtta saker alla moderiktiga kvinnor gör varje dag

Åtta saker alla moderiktiga kvinnor gör varje dag

Vad är nyckeln till att se chic och moderiktig ut varje dag? CHIC har tagit reda på hemligheterna bakom en ständigt perfekt look.

1. Planera din outfit

Nej, det är faktiskt inte raketforskning – att lägga fram kläder och att planera din outfit kvällen innan gör att du sparar tid och du riskerar inte att slänga på dig något i sista sekund.

2. Ha tid på morgonen

”If you snooze, you loose”. Att ha ordentligt med tid på morgonen gör att du hinner klä på dig i lugn och ro, styla håret och sminka dig utan att behöva fixa det sista på tunnelbanan. Du hinner dubbelkolla kläderna efter eventuella fläckar och du kan addera genomtänkta detaljer som gör att din outfit lyfter lite extra.

3. Inspireras – överallt, hela tiden

Inspiration när det kommer till mode finns överallt. Läs modesajter (helst Baaam.se, så klart!), följ inspirerande modeprofiler på Instagram och Snapchat och pinna bilder på Pinterest som du gillar. Då har du alltid inspiration att se tillbaka på när du känner att ingenting passar eller ser bra ut.

4. Ha signaturaccessoarer

Har du ett favorithalsband eller ett armband som du bär varje dag? Fortsätt med det. En signaturaccessoar, som bara skriker ”du, du, du”, lyfter vilken look som helst och gör att du känner dig bekväm.

signatur accessoarer

Glöm inte bort accessoarerna!

5. Se till att allt passar

Att gå upp och ner i storlek är inte alls konstigt, men se till att de kläder du har passar dig. Om du bär för stora plagg ger du ett bylsigt intryck och om du bär för små plagg finns risken att knappar och dylikt ramlar av. Håll dig konsekvent till den storleken du har och bär upp din storlek med bravur! Storleken är bara en siffra, ingenting annat.

6.Organisera din garderob

Det handlar inte bara om att rensa ur plagg från garderoben som du egentligen aldrig använder – det handlar om att veta vad du äger och vad du har att jobba med. Dessutom är en organiserad garderob nyckeln till att slippa skrynkliga och ostrukna kläder. Om du har dina kläder liggandes i en hög på golvet kommer de med största sannolikhet inte se särskilt flawless ut dagen därpå.

7. Klä dig för rätt tillfälle

Ska du iväg på möte? På med kavajen! Vankas det söndagsbrunch med väninnorna? Klä dig efter det. Våga ändra din stil, eller åtminstone modifiera den, efter tillfälle. Ett kort, tight fodral med killer heels gör sig sällan bra till vardags.

8. Håll dig till din stil

Om du inte har hittat din egen stil ännu är det hög tid att börja göra det. Välj plagg och accessoarer som känns du, och som du känner dig bekväm i. Gör du inte det kommer det lysa igenom, och då spelar det egentligen ingen roll hur trendig du är. Det du har på dig ska spegla dig och din personlighet och få dig att känna dig lika grym och fantastisk som du är – inget annat!

Läs mer om vårmode 2017
24 par trendiga vårskor att klicka hem inför våren 2017
38 stilsäkra outfits att kopiera rakt av i vår
23 stilsäkra budgetköp att klicka hem inför våren 2017
15 trendiga sneakers under 500 kronor
Blommiga broderier är rätt i vår – 18 stilsäkra köp

Foto: All Over Press