Azzaro designar för La Redoute

Azzaro är La Redoutes gästdesigner i höst.

Azzaro är La Redoutes gästdesigner i höst.

La Redoute har gjort sig kända för sina exklusiva och spännande designarbeten, och inför hösten och vintern 2010 har turen kommit till det franska modehuset Azzaro.

Grundaren Loris Azzaro växte upp i Tunisien och började sin karriär med att designa smycken åt sin fru och kollektionen växte snart till att även inkludera väskor med stenar, toppar i lurex och klänningar. När märket upptäcktes av bland andra Brigitte Bardot var framgångssagan ett faktum.

Idag är Vanessa Seward chefsdesigner för märket och det är även hon som har tagit fram kollektionen för La Redoute. Som 21-åring började hon som assistent hos Chanel och Karl Lagerfeld och har sedan dess hunnit med att arbeta för Tom Ford Yves Saint Laurent innan hon tog på sig uppdraget att arbeta för Azzaro.

Vanessas kollektion för La Redoute består av ett antal lyxiga festplagg och accessoarer för dam och en liten festklänning för barn. Siden är ett genomgående material i kollektionen. Till detta kommer accessoarer i form av två kuvertväskor i guld och svart samt skor med strassbeklädda klackar och en hårkam i guld och strass.

Pris: Mellan 899 – 2 599 kr.

Läs även: Patouf, nu till försäljning hos La Redoute

Av: Malin Ny