Baaam bjussar på street style som branschen saknar

Vi på Baaam har tröttnat på dagens snäva utbud av modefotografier. Tillsammans med en rad starka profiler gjorde vi en egen street style-plåtning med bilder vi själva saknat.

På Baaam arbetar vi dagligen med modeinnehåll där street style-bilder är ett bärande element, men vi fastnar ofta i stereotypt bildmaterial. Utbudet är snävt och ger ofta ett daterat intryck av svenska kvinnor. Det vill vi vara med och förändra. Tillsammans med en rad starka profiler har vi därför gjort en egen street style-plåtning med målet att spegla kvinnan på ett ärligt och okomplicerat sätt.


I samband med lanseringen av kampanjen erbjuder vi dessutom branschen att använda materialet fritt.

– Media har ett stort ansvar när det gäller att skapa och förstärka bilden av unga kvinnor. Att aldrig vara sedd eller bli bekräftad skapar ett utanförskap som påverkar oss långt utanför de glassiga modemagasinen. Vi jobbar dagligen för att representera den verkliga kvinnan, säger Jennie Sandberg, chefredaktör på Baaam.


De medverkande modellerna är Jamie Sallmén, Lydia Tsegay, Chrystelle Eriksberger, Kristin Zetterlund, Linda-Marie Nilsson, Imane Asry och Louise Xin.

– Varken samhället eller vår målgrupp ryms i en enda etnicitet eller kroppsform. Vi har helt enkelt tagit bilderna som vi själva saknat, och vill bidra till förändring genom att göra materialet tillgängligt för alla, tillägger Emma Blomberg, moderedaktör på Baaam.

Se alla bilder nedan och läs mer om initiativet här.

Fotograf: Johanna Wikström

Stylist: Annika Norman

Make up: Klara Strandell