Badmode 2019: Säsongens största trender

Badmode 2019: Säsongens stora trender

Hög midja, volanger och hållbart material – Baaam har trendspanat och listar årets hetaste badmode 2019.

Vad är det för trender som gäller på badmodet i år? Kul att du frågar! Baddräkten fortsätter att ta plats på modekartan och bikini med hög midja likaså. Vi inspireras av såväl 50-talet som 80-talet när vi väljer underdel. Smock, ribbat material och volanger är genomgående för både bikinis och baddräkter. Liksom 90-talets sportmode som fortsätter hålla ett hårt grepp om oss. Nedan listar vi fyra trender som vi lär se mycket av sommaren 2019.

Baddräkten fortsätter vara het

De senaste åren har baddräkten gått från att vara i princip osynlig på trendkartan till att hoppa upp på prispallen som strandplagget nummer ett. Och vi hänger inte läpp för det! Tvärtom. Det är ju både bekvämt och snyggt. I år kommer den i flera olika modeller och mönster – med volanger och i mer stilrena varianter. Matcha med ett par shorts eller kjol så fungerar baddräkten även som en topp.

Bikini med hög midja

Tanttrosan (ja, det får vi väl ändå kalla den utan att någon ska ta illa upp?) tog sig in på catwalken för ett par år sedan och än är vi inte trötta. Nej, bikini med hög midja är högaktuellt även sommaren 2019. Vi ser både lite bredare bikinitrosor som för tankarna till 50-talet, och varianter med hög skärning à la 80-talet.

Hållbart material

Rådande hållbarhetstrend har – tack och lov – spillt över även på badmodet och just nu är det väldigt hett med klimatsmarta bikinis och baddräkter. Systrarna Fahrman lanserade exempelvis i våras nya varumärket Seaquell som tillverkar badkläder av återvunnen plast och fiskenät från havet. Även de stora kedjorna satsar på hela kollektioner eller enstaka plagg i återvunnet eller naturvänligt material.

Heltäckande

Nog för att stranden är platsen där det är helt okej att ta av sig, är 2019 året då vi väljer att klä på oss. Åtminstone mer än vi är vana vid. Vi ser till exempel fler och fler baddräkter och bikinis med lång ärm, vilket ju kan ses som ett resultat av att vi pratar mer och mer om hur viktigt det är att skydda sig mot solen.


Baaams moderedaktör Emma Blomberg gästade Aftonbladet TV förra veckan och visade upp lite av sommarens finaste badmode. Nedan är några av våra favoriterna från inslaget!

Roströd bikini med hög midja, från & Other stories. (reklamlänk från Apprl)

Bikini i återvunnet material med lång ärm och volanger, från Seaquelle.

Mönstrad baddräkt med volanger, från Lindex. (reklamlänk från Apprl)

Svart baddräkt i omlottmodell och återvunnet material, från Lindex. (reklamlänk från Apprl)

Mönstrad baddräkt med volanger och djup v-ringning, från By Malina. (reklamlänk från Apprl)

Puderrosa bikini i ribbat material och trosa med hög midja, från Gina tricot. (reklamlänk från Apprl)

Svart baddräkt med band i midjan, från & Other stories. (reklamlänk från Apprl)

Gul bikini med hög skärning på trosan, från Weekday. (reklamlänk från Apprl)

Grön bikini med hög midja, från Monki. (reklamlänk från Apprl)

Brun baddräkt med tunna band, från Weekday. (reklamlänk från Apprl)

Här hittar du ännu mer badmode: 30 snygga badkläder som kommer få dig att vilja bli ett vattendjur