BILDSPEL: Balmain S/S 2010

Rihanna satt Front Row på Balmains visning.

Rihanna satt Front Row på Balmains visning.

Balmains chefsdesigner Christophe Decarnin har efter sin bohochic-indian-glamkollektion våren 2008 satsat på kollektion efter kollektion innehållandes maxiaxlar, smala tighta byxor i läder, leopard, slitna jeans, miniklänningar ofta med assymetriska skärningar och jackor med paljetter och kristaller.

Jag kostar på mig att packetera ihop tidigare kollektioner då känslan på dem varit mycket lika (och kopierats otaliga gånger av klädkedjor sedan dess). Vårens kollektion bjöd knappast på någon storartad förändring och ögonbrynshöjare utan kan ses som ännu en fortsättning på Decarnins rockiga siluett.

Den största förändringen ligger i färgskalan som är mer dämpad och jordnära och silverinslagen ersatts med guld och brons. De slitna jeansen, maxiaxlarna och miniklänningarna finns representerade så ett riktigt Balmain-fan kommer inte bli besviken.

Personligen tycker jag att Decarnin verkar fullständigt kört fast och kanske borde ta ett break. För många ”säkra kort” har används alldeles för länge nu. 

Text: Hulda Andersson Foto: All Over Press

[nggallery id=324]