Bloggaren Mogi visar sin lyxgarderob

Få svenskar har så exklusiva garderober som Malin ”Mogi” Richardson. Vi hälsar på hos bloggerskan för att se exakt hur ”perdy” hon har det hemma.

  • Namn: Malin Richardson
  • Ålder: 23 år.
  • Familj: Pojkvännen Andreas.
  • Bakgrund: Blev superkändis i bloggvärlden när hon la upp en video på YouTube där hon lärde läsarna vad ord som ”perdy” betyder och hur det uttalas.

Hemma hos Malin kommer du inte att hitta några reafynd från H&M eller Lindex. Sedan 2007 har hon bloggat om sina klädköp, som alltid är färgsprakande och spännande, men sällan budgetvänliga.

– Jag har fått frågor från läsare som undrar om jag har något emot H&M och det har jag verkligen inte. Det är bara det att kvaliteten inte håller. Jag kan se ett plagg och tycka att det är supersnyggt, men så tar jag i det och det är då det spricker för mig. Jag gillar Massimo Dutti och Zara jättemycket. Där märker jag av att jag växte upp i Italien. Italienare handlar till exempel inte på webbshoppar för de är så traditionella och vill ta på plaggen, ta på sig det. Jag jobbar mycket så – jag älskar att känna på ett plagg, att se detaljerna, trådarna och se vilket arbete som har lagts ner för att skapa dessa fantastiska plagg. Jag tycker bara att man ska ha respekt för att alla gillar olika och jag har en passion för det här.

Malin bor i en ljus våning högst upp bland takåsarna i Stockholms innerstad. När Baaam hälsar på håller hon på att göra sig redo för en resa till London, på uppdrag av ett stort företag. För Malin, eller Mogi som är hennes alias, är bloggen ett heltidsjobb.

– Många förstår nog inte vilken tid det tar när man jobbar professionellt och tar det seriöst. Det ligger otroligt mycket jobb bakom, bara att ha kontakt med olika företag, jobba fram nya idéer, nya märken att jobba med och visa upp. Man måste hal tiden skapa nytt och intressant innehåll. Det kan inte vara samma sak hela tiden. Klart att jag har mina favoritväskor men läsarna vill hela tiden se nytt och få inspiration. Så då måste jag leverera det till dem.

Läs hela reportaget i Baaam nr 19, i butik 6 – 19 september.

Klicka här för att se fler grymma garderober!

Den leopardmönstrade klänningen kommer från Matthew Williamson.

Den leopardmönstrade klänningen kommer från Matthew Williamson.

Av: Sanna Moen Foto: Carlos Norlén