bread butter 2017 bilder

Bread & Butter är festivalen som ska göra modevärlden öppnare

Veckans slut innebär också att Fashion Week Stockholm sätter punkt för höstens upplaga av modeveckan. Men andra aktörer ute i världen vill göra modevärlden öppnare.

Fashion Week Stockholm hölls under onsdag till fredag på lyxiga Grand Hôtel där svenska modeaktörer som Whyred, Stand och Dagmar visade upp sina kollektioner för SS18. Men eventen är slutna och låter bara speciellt inbjudna få ta del av modevisningarna (var du inte där – kolla in vår sammanställning här!).

Ute i Europa har andra nätverk börjat öppna upp modevärlden även för allmänheten. I Berlin går Zalando Bread & Butter av stapeln i dag, en modemässa dit alla är välkomna att njuta av exklusiva visningar, vernissager och seminarium – allt med mode i fokus.

Gigi Hadid lanserade sitt samarbete med Tommy Hilfiger på Bread & Butter

Mässan startade redan 2003 och genom åren har stora modeprofiler som Gigi Hadid synts på plats. Syftet redan från start var att slippa tunga sammetsrep som skiljer VIP-personer från allmänheten och göra mode mer lättillgängligt för alla.

I år visar bland annat Hugo Boss, Topshop och Viktor & Rolf upp sina kollektioner under festivalen, som håller igång i dagarna tre – och vi är på plats. Häng med oss på Instastories (@chicmagasin) och se allt från festivalen (och är du på plats så ses vi där!).

Foto: IBL, Zalando