fashion week stockholm ss17 dag 2

Caroline Sandström: "Det bästa från Fashion Week Stockholm SS17 dag 2"

Vilka visningar stack ut lite extra under Fashion Week Stockholm dag 2? CHICs Caroline Sandström listar sina favoriter inför ss17 från modeveckans andra dag.

Fashion Week Stockholm SS17 dag 2 är över, och det var en fullspäckad dag med visningar från morgon till kväll. Baaams chefredaktör Caroline Sandström var på plats och rapporterar om sina fyra favoriter från dagen.

Psst! Du missar väl inte det bästa från Fashion Week Stockholm dag 1?

Lexington

”Lösa siluetter i bomull, leisurewear och skira lager på lager. Igår under Lexingtons visning bjöds det på avslappnat mode där fokus låg på enkla vardagliga looks som lätt kan stylas upp eller ner. Favoriterna var de svarta skinnbyxorna ihop med den enkla vita poplinskjortan och den avslappnade sidenkostymen i slutet perfekt styla med en enkel vit t-shirt under och med sandaler till.”

Ida Klamborn

”Varje säsong växer Ida Klamborn i mina ögon. Jag gillar hur hon på ett skickligt sätt leker med material som frotté och applicerar det på t-shirts som i sin tur blir en must-have piece. Hon är lekfull, ifrågasättande och skicklig i sin design där högt och lågt blandas på ett fullkomligt perfekt sätt. Favoriterna igår var de rosa och blå t-shirtsen i frotté med tryck ihop med de skräddade kjolarna.”

Ida Sjöstedt

”Varje gång Ida Sjöstedt visar vet man att det kommer bli lekfullt och prinsessigt – och igår var inget undantag. Början av visningen påminde om 80-talets discodivor där skimrande material i lycra blandades upp med mönstrad chiffong och spets. Men precis som alltid var avslutningen bäst där de drömlika brudklänningarna i handgjord spets och glittrande pärlor var alldeles sagolika.”

Dagmar

”Under en intim presentation igår ute på Djurgården i en av grundarna, Sofia Wallenstams, hus presenterade Dagmar sin SS17 kollektion. Kollektionen som visades upp på catwalken i Köpenhamn var ännu finare på nära håll där det gedigna hantverket syntes rakt igenom och där märket återigen har tagit olika stickningar till nya nivåer. Systrarna bakom Dagmar vet absolut bäst hur man får en stickad tröja att känns uppklädd på rätt sätt och hur man skapar den perfekta klänningen till alla olika tillfällen. Sen har det genom åren bara blivit bättre och bättre på att jobba i skinn och prickar in fullträff efter fullträff i sin SS17 kollektion.”

Är du mer intresserad av höstens trender 2016?
Stor guide: Allt om höstens hetaste trender 2016
17 trendiga höstkappor till hösten 2016
Höstmode 2016: 16 trendiga köp i leopardmönster
21 snygga hoodies och sweatshirts till hösten 2016
21 snygga köp i sammet till hösten 2016
Höstskor 2016: Allt om höstens hetaste trender

Foto: Mathias Nordgren