fashion week stockholm dag ett 2016

Caroline Sandström: "Så var Fashion Week Stockholm SS17 dag 1"

CHICs chefredaktör Caroline Sandström rapporterar från Fashion Week Stockholm SS17 dag ett. Stand, Stylein och Rodebjer hamnar i topp, enligt henne.

Regnet fullkomligt öste ner under Fashion Week Stockholm SS17 dag ett – men den tappra skaran från Sveriges modeelit samlades ändå för att ta del av modehusens vår- och sommarnyheter för 2017. Baaams Caroline Sandström kommenterar sina favoriter från visningarna, och från Rodebjers hemliga middag. Modeveckan pågår till på onsdag.

STAND SS17

Stand har sedan starten 2014 bara växt i allt från produktion till sin självklara plats på den svenska modeveckan. Det skinnfokuserade märket visade under veckans första dag upp papperstunna skinnjackor och läderrockar där färger som svart, vitt, beigt och rosa var genomgående och mönster som leopard. Nellie Kamras, chefsdesigner och grundare av märket, är verkligen på tapeten. I fredags kammande hon hem Guldknappen och jag tycker hon förtjänar all plats i rampljuset, för det vi såg igår var väldigt bra. Det var bärbart, snyggt, välskräddat och framförallt okomplicerat mode, det vi i Sverige faktiskt är bäst på, gillar mest och som är en personlig favorit hos mig.”

STYLEIN SS17

”Rena linjer mötte broderade och handgjorda prints igår under Styleins visning som var väldigt fin. Kollektionen, gick i samma linje som alltid, och var välskräddad och enkel i sitt ess där singoallatoppar med volang kombinerades med slimmade cigarett kostymbyxor och loafers. Färgpaletten, som var inspirerad av Yucatán Peninsular, gick i mörkt marinblått, färgrikt gult och i mjuka färger av beigt. Vi såg även inslag av pastellrosa och vitt och materialval i skinn och plisserad sammet.”

RODEBJER SS17

”I sin hemlighet igår under en tre-rätters middag med tillhörande drinkar på Confidencen i Stockholm valde Carin Rodebjer att visa upp sin SS17 kollektion. Det var under tonerna av vacker pianomusik skapad av Carl ”Charlie” Wahren som sammanlagt 15 looks presenterades men som fram tills december har totalt embargo. Kollektionen som var inspirerad av Judy Chicagos installation ”The Dinner Party” kombinerade raka siluetter med kaxiga mönster och sobra färger i vitt, marinblått och rosa som i sin helhet skapade intressanta element som genomsyrades av den starka och självständiga Rodebjer-kvinnan.”

Är du mer intresserad av höstens trender 2016?
Stor guide: Allt om höstens hetaste trender 2016
17 trendiga höstkappor till hösten 2016
Höstmode 2016: 16 trendiga köp i leopardmönster
21 snygga hoodies och sweatshirts till hösten 2016
21 snygga köp i sammet till hösten 2016
Höstskor 2016: Allt om höstens hetaste trender

Foto: Mathias Nordgren