Caroline Winberg om att vara halvflintis och ha dålig hy

”Top Model”-programledaren Caroline Winberg, 27, har själv jobbat som modell i tolv år och vet att det inte alltid är en dans på rosor. Förutom hårt arbete får man stå ut med att bli bedömd från topp till tå.

– Tjejerna tror ofta att de är supermodeller så fort de kommit med i programmet och börjar klaga på allt. Jag känner: ”Du, kom ner på jorden. Du har inte ens en agentur”, berättar Caroline i en längre intervju i februarinumret av Café.

En sak som de unga modellaspiranterna måste lära sig är att ta kritik, något som Caroline själv har erfarenhet av.

Vilken är den värsta kritik du själv har fått?

– Jag blev hemskickad en gång när jag skulle plåtas för italienska Vogue. Jag var nyinflyttad i New York och hade fått dålig hy av vattnet. Jag hörde hur de bekymrat sa till varandra: ”What’s wrong with her skin?!” De försvann, ringde min agent och sa sedan ”You can go home now”.

Rejält med skinn på näsan och insikt om såväl sina styrkor som svagheter är ett måste i branschen enligt Caroline.

– Ja, man får tuffa till sig ganska mycket. Inse att man är bra på vissa saker och sämre på andra. Jag har till exempel inte världens finaste, tjockaste hår. Jag är lite halvflintis, har hela lägenheten full med hårpåsar och väntar inte direkt på ett L’Oréal-kontrakt. Men jag är bättre på andra saker.

När Caroline Winberg är modell för Victoria's Secret är det löshår som gäller.

När Caroline Winberg är modell för Victoria's Secret är det löshår som gäller.

Som tur var för Carro finns det löshår och extensions att ta till om barret behöver förlängas eller bli tjockare. Ett vanligt knep bland kändisar, som till exempel Isabel Adrian som har lanserat en egen kollektion löshår i samarbete med Poze Hairextensions. Isabel fick massor av beröm för sitt ”naturliga” hår på modeveckan i Stockholm, men sanningen var att hon hade extensions.

– Jag har alltså bara klippt mina extentions till min nuvarande längd bara för att få ett fylligare hår med mer volym (vilket jag i vanliga fall inte har), som självklart med ger en naturlig look, sa Isabel då.

Top Model Sverige” visas på måndagar kl. 21:00 på TV3 samt på TV3 Play.

Läs även: Träffa Caroline och Jonas från ”Top Model Sverige” på skönhetsevent

Isabel Adrian har lanserat löshår i samarbete med Poze Hairextensions.

Isabel Adrian har lanserat löshår i samarbete med Poze Hairextensions.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press, Stella Pictures