chanel stockholm

Allt du behöver veta om Chanel-butiken i Stockholm

Våren 2016 öppnar Chanel sin första butik i Stockholm. Baaam pratade om invigningen med Hufvudstaden som ligger bakom projektet.

Redan för ett år sedan började det ryktas om att Chanel öppnar en butik i Stockholm. I september gick Hufvudstaden ut med ett pressmeddelande där de bekräftar att en 169 kvadratmeter stor Chanel-butik öppnar på Birger Jarlsgatan 7 i Stockholm, i restaurangen Bistro Jarls anrika, tidigare lokaler.

Psst! Här kan du läsa allt om invigningen och när Chanel öppnar butiken i Stockholm!

– Vi är mycket stolta över att Chanel har valt sig att etablera sig i en av våra fastigheter i Bibliotekstan. I och med detta kommer området ytterligare stärka sin ställning som en av Skandinaviens främsta shoppingdestinationer, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik Stockholm, till Baaam.

Exklusiva bilder: Se allt från Chanel-butiken i Stockholm

Chanels butik i Stockholm ligger granne med andra lyxmärken som Marc Jacobs, Gucci, Louis Vuitton och Prada, och Hufvudstaden förklarar att Chanel länge har legat högt på önskelistan över butiker att ta in till shoppingdistriktet.

– Chanel har sedan vi började utveckla området stått på vår önskelista över varumärken som vi vill etablera och det är därför mycket glädjande att äntligen hälsa Chanel välkommen till Bibliotekstan och Stockholm, säger Emanuel till Baaam. Andra butiker som nyligen öppnat i Bibliotekstan är Stone Island och Rodebjer.

Men exakt när Chanel öppnar i Stockholm är man fortfarande förtegen om. Likt tidigare kan Hufvudstaden avslöja att öppningen sker i början maj 2016, men det exakta datumet är fortfarande okänt. Tidigare kunde vi svenskar shoppa Chanel i Köpenhamn, men butiken har stängt sedan ett par år tillbaka.

Om vi har tur kan vi dessutom vänta oss fler lyxmärken i Bibliotekstan framöver, berättar Emanuel Westin.

– Vi ser kontinuerligt över vilka varumärken vi skulle vilja etablera i Bibliotekstan – och det är flera intressanta namn vi har ögonen på.

Läs även:
Experten: Därför ska du köpa en Chanel-väska i år
Sju saker du inte visste om Chanel
Så mycket kostar designerväskorna i butik just nu

Foto: All Over Press