Charlotta Flinkenberg: – Så bär jag de "omöjliga" plaggen

Vita jeans: Lindex, 199 kr. Mönstrad klänning: Topshop, 299 kr.

Vita jeans: Lindex, 199 kr. Mönstrad klänning: Topshop, 299 kr.

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg berättar här hon hur kommer undan med de ”omöjliga” plaggen, trots att hon inte är modellsmal:

”Jag är varken överviktig eller särskilt skinny. Jag väger 65 kg till mina 173 cm och skulle kategorisera min kropp som rätt normal (om det nu finns något som heter ”normal”?!). En storlek medium. Höfter, tuttar och väl tilltagna lår, men samtidigt en markerad midja och rätt långa ben.

I modesammanhang är jag dock en elefant. Så känner jag mig i alla fall när jag jämför mig själv med catwalkmodellerna vi har scannat igenom från höstens visningar.

Många frågar mig hur jag ”törs” bära svåra trender som vita, tajta jeans, eller figurkramande crazymönstrade fodral när jag inte är en storlek 34. Så nu tänkte jag ge svar på tal!

  • Vita, tajta jeans: Satsa på jeans med hög andel stretch i materialet. Bär något voluminöst upptill, eller en waterfall-topp (kort fram, lång bak) om du inte vill visa rumpan. Välj en färgstark överdel, men undvik mönstrat. Satsa på håll käften-accessoarer som en dyr väska och ett par metallic-sandaletter med jättehög klack. Lågklackat kan du gömma till denna look om du vill se slankare ut.
  • Crazymönstrade fodralet: Var inte rädd för mönster så länge du väljer en tajt silhuett på klänningen! Höstens kalejdoskopmönstrade fodral med spegeleffekt ger en optisk effekt av en smalare silhuett.  Har du smala överarmar väljer du ett ärmlöst fodral, annars finns det många med lång ärm som är jättesnygga. Hemligheten ligger också i rätt underkläder. Thanks for Spanx, säger jag. Och håll längden på klänningen strax vid knät.
  • Slippers: Den übertrendiga tofflan i loafermodell är en baggis att komma undan med om du är 180 och ser ut som Karlie Kloss. Vi andra som är mer kurvigt byggda kan också välja denna trendsko i höst, men matchar då med cigarettsmala ankelbyxor och en peplumtopp med midjevolang för att skapa rätt proportioner.
Slippers från Jimmy Choo/Net-a-Porter.com, 3 129 kr.

Slippers från Jimmy Choo/Net-a-Porter.com, 3 129 kr.

När jag ändå är inne på det där med smarta tips så vill ajg dela med mig av ett skönhetsknep jag lärde mig som tonåring att måla ögonbrynen med blyertspenna (!). Den subtilt grå färgen sägs passa de flesta, men särskilt blondiner. Fler knasiga beautytips av nostalgisk karaktär hittar du i Baaam nr 17, i butik 9 – 22 augusti.”

Fler slippers hittar du här: Shoppa trenden: Bekväma tofflor

Charlotta Flinkenberg. Foto: Magnus Ragnvid/MagnoliaAgency.se

Charlotta Flinkenberg. Foto: Magnus Ragnvid/MagnoliaAgency.se