Charlotta Flinkenberg: "Så förvarar jag mina 200 par skor"

Charlotta Flinkenberg i sitt dressing room. Foto: Carlos Norlén

Charlotta Flinkenberg i sitt dressing room. Foto: Carlos Norlén

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg fyller bokhyllorna med skor istället för böcker. Hon äger över 200 par, men har inte alla framme samtidigt.

”Jag har alltid älskat skor. Kanske för att jag var överviktig en längre period och vackra skor var en av de få designersaker jag faktiskt fick på mig. Jag jobbade även i skobutik ganska många år innan jag började med media.

Mina skor följer med mig överallt, hemma, på jobbet, i bilen, i handväskan, på resor. Jag har ofta ett extrapar till hands. Eftersom jag äger över 200 par har jag dem inte exponerade samtidigt – så stort är inte mitt dressing room. Jag förvarar dem i bokhyllor från Ikeas serie Hemnes. Och så har jag piffat till hyllorna med kul discobelysning från Bauhaus.

Det är svårt att hitta bra skoförvaringsmöbler. Klassiska skohyllor har inte alltid plana ytor utan stänger, vilket är obegripligt, för då rasar ofta pumps med smala klackar. Vanliga bokyllor funkar bättre tycker jag.

Skorna jag inte använder för säsongen är undanstoppade i sina originalkartonger, i källaren. Jag är noga med att stoppa i dom i sina respektive dustbags innan de ”går i ide”.

Att förvara skor är knepigt, för man vill ju både att det ska vara fashion och function. Jag gillar att se dem prydligt uppradade eftersom de får mig på gott humör och de blir en vacker del av inredningen. Men jag skulle ljuga om jag sa att alla de som står framme i hyllan är de som jag använder mest, dom står nog i hallen vid ytterdörren istället.

Mina favoritmärken är YSL, Alaïa och Christian Louboutin. Men jag älskar även budgetfynd från Zara, Topshop och Nine West.”

Läs även: Frida Skoglund visar hur hon förvarar sitt smink

Charlotta Flinkenbergs skoförvaring. Klicka på bilden för att se den större!

Charlotta Flinkenbergs skoförvaring. Klicka på bilden för att se den större!

Foto: Carlos Norlén