Charlotta om sina värsta stilmissar på röda mattan

Charlotta Flinkenberg delar med sig av sina värsta stilmissar.

Charlotta Flinkenberg delar med sig av sina värsta stilmissar.

Hon må vara chefredaktör för en modetidning, men inte ens Charlotta Flinkenberg får till det varje gång. Här berättar hon om sina värsta stilmissar på röda mattan!

Charlottas Flinkenberg: "Jag fick nästan nackspärr av löshåret!"

Charlottas Flinkenberg: ”Jag fick nästan nackspärr av löshåret!”

När: Vecko-Revyns 70-årsjubileum, 2005. En turkos transa-Barbie.

Charlottas kommentar: ”Jag fick höra att jag såg ut som en Fröken Sverige-kandidat, och tog det som en komplimang… Den turkosa klänningen kom från Aksara. Jag fick nästan nackspärr av det tunga löshåret som Bobby Odunco hade fixat. Och den starkt turkosa makeupen matchade klänningen och skorna fint, haha.”

Charlottas försvar: ”Inget! Då, 2005, tyckte jag att jag var skitsnygg så här!”

Charlotta Flinkenberg: "Clownstrumpbyxorna var inne då"

Charlotta Flinkenberg: ”Clownstrumpbyxorna var inne då”

När: Galapremiär av ”Coco – livet före Chanel”, 2009. Magica de Hex?

Charlottas kommentar: ”Tyckte jag var fyndig som anammade det svartvita Coco Chanel-temat. Clownstrumpbyxorna snodde jag från Baaams moderum, de var jävligt inne då – på Sahara Hotnights-tjejerna bland annat. Sen blev det givetvis overkill med det där förfärliga pärlhalsbandsschabraket. Jag borde ha lyssnat på Cocos egna stilråd: ’Ta bort den sista accessoaren’, eller kanske bara tagit bort allt krafs utom själva klänningen och skorna.”

Charlottas försvar: ”Klänningen, ett Betsey Johnson-fodral, är i alla fall snygg! Den lånade jag av skönhetsredaktör Lisen.”

Charlotta Flinkenberg: "Klänningen var tänkt till en maskerad"

Charlotta Flinkenberg: ”Klänningen var tänkt till en maskerad”

När: Polarpriset, 2009. Tajta Dynastin-fodralet.

Charlottas kommentar: ”Jag hade först inte tänkt gå på Polarpriset, men ångrade mig och fick ta de kläder som fanns på kontoret. Vi hade precis haft maskeradklädtema: ”Dynastin” på jobbet, varför denna second hand-blåsa åkte på. Som är alldeles för liten vilket ni säkert ser. Inte blev det bättre av att jag var i första stadiet av graviditeten med tvillingarna och lite småsvullen. Och håret hann jag inte fixa alls.”

Charlottas försvar: ”Spanx-underkläderna, som jag skulle ha burit under, var slut på NK!”

Charlotta Flinkenberg: "Det svindyra dödskallehalsbandet var ett katastrofköp"

Charlotta Flinkenberg: ”Det svindyra dödskallehalsbandet var ett katastrofköp”

När: ELLE-galan, 2010. Hej hej, tant Raffa!

Charlottas kommentar: ”Jag var höggravid och bytte kläder sex gånger. Tänkte att jag får köra all in på accessoarer och hår istället på grund av magen och valde därför de randiga Giuseppe Zanotti-skorna (som även Pernilla Wahlgren bar exakt samma kväll…). Och så köpte jag ett svindyrt dödskallehalsband 10 minuter innan galan började. Ett av mina värsta katastrofköp! Och håret?! Jag ser ut som Tant Raffa.”

Charlottas försvar: ”Jag skyller allt dåligt omdöme på mina gravidhormoner!”

Charlotta Flinkenberg: "En total stilhärdsmälta"

Charlotta Flinkenberg: ”En total stilhärdsmälta”

När: Galapremiär av ”Sex and the City”, 2010. Not so sexy in the city.

Charlottas kommentar: ”Inget fel på något av dessa plagg egentligen, jag gillar dem allihop. Men ihop?! Jag fick en total stilhärdsmälta och har fortfarande inte förlåtit Baaams stylister som inte hindrade mig från att gå ut klädd så där. Turbanen skulle kännas som den Carrie bar i filmen och jag älskar den verkligen, men ihop med det där tacky löshåret á la luciakandidat blev det inte särskilt bra. Jag hade fött tvillingar bara 11 dagar tidigare och brösten växte i den där generösa urringningen… Och så den där guldtackan till handväska, haha!”

Charlottas försvar: ”Skinnjackan var inte alls planerad från början, men det blev faktiskt svinkallt och jag ville inte få mjölkstockning då jag ammade.

Läs även:

Charlotta tipsar: Så lyckas du med festplaggen
De var bäst klädda på ELLE-galan 2015
Varning! Modemissarna du inte vet att du gör