Charlotta: "Så blir du rätt i paljett!"

I fredagens avsnitt av ”Förkväll” på TV4 tipsade Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg hur man kan klär sig snyggt och moderiktigt i paljettkläder. Tre tips kommer här:

1. Bär en smokingkavaj eller tunn skinnjacka till din paljettklänning. Särskilt om den är axelbandslös. Då kan du ta av dig jackan senare på kvällen då du ska dansa men slipper känna dig för bar under middagen eller på väg dit. Men passa dig för att hänga en kofta ovanpå paljettplagg, den trasslar ofta in sig i paljetterna.

2. Leta efter paljettplagg i second hand-butiker. Utbudet är ofta större där och dessutom billigare än i vanliga butiker. Då hittar du en unik modell som inte alla andra kommer att bära på festen. Dessa plagg är ofta rikligt dekorerade och annorlunda. Hittar du ingen klänning kan det räcka med en jacka eller topp som du sedan kombinerar med dina andra plagg.

3. Våga välja annorlunda accessoarer till! Testa exempelvis att bära höga stövlar till din korta paljettblåsa, eller att hänga på massor av halsband till din klänning om den är höghalsad i ringningen. Eller välj en clutch i avvikande färg.

Läs även: Charlottas modeskola: 8 sätt att styla sig paljett-rätt!

Klicka här för att se klippet från ”Förkväll”.