Charlotta tipsar: Så lyckas du med festplaggen

Charlotta Flinkenberg och vännen Shatilla Holm på Guldknappen 2011.

Charlotta Flinkenberg och vännen Shatilla Holm på Guldknappen 2011.

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg delade nyligen med sig av sina värsta stilmissar på röda mattan. Ibland händer det dock att hon får till det! Här kommer henne bästa tips hur du lyckas med festplaggen:

  • – Är du ovan vid att klä upp dig så välj festplagg som ligger nära din vardagliga stil. Är du en jeans- och kavaj-tjej, kan du välja ett par smokingbyxor och en paljettkavaj. Eller jeans och en paljettkavaj. Gillar du att bära klänning så satsa på en festklänning av lite finare material, som är figursydd.

  • – Det hänger mycket på accessoarerna. En enkel svart klänning eller kostym får ett sexigt lyft med ett par vackra högklackade skor, eller iögonfallande halsband. Och byt ut din vardagsväska mot en snygg clutch, det signalerar fest omedelbart, oavsett outfit.

  • – Håll dig till svart om du är osäker, funkar alltid. Vill du ha lite färg i helheten så lägg krut på läpparna och kör dem i en starkt pigmenterad nyans. Det blir som en del av dina kläder.

Nedan ser vi Charlotta och vännen Shatilla Holm på Guldknappen 2011. Charlottas outfit: klänning från butiken Cherie, clutch från Halston, choker från Lindex och YSL-skor.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Stella Pictures

Charlotta Flinkenberg och vännen Shatilla Holm på Guldknappen 2011.

Charlotta Flinkenberg och vännen Shatilla Holm.

Charlotta Flinkenberg och maken Pachi Flinkenberg på ELLE Decoration Swedish Design Awards 2015.

Charlotta Flinkenberg och maken Pachi Flinkenberg.