Converse stöttar hbtq+-rörelsen med ny Pridekollektion

Converse släpper Pride Collection – en kollektion designad av Miley Cyrus där alla nettoinkomster går till att stödja hbtq+-rörelsen.

Inför sommarens Pridefestivaler runt om i världen släpper Converse en kollektion under namnet Converse Pride Collection. Kollektionen är designad av Miley Cyrus, som tidigare samarbetat med det amerikanska skovarumärket, och syftet är att hylla de som har banat vägen för och fortsätter att förespråka vikten av att människor vågar vara sina sanna jag.

Läs mer: 30 snygga midsommarklänningar – från budget till lyx

Converse släpper Pride-kollektion designad av Miley Cyrus. Alla plagg finns tillgängliga online redan i dag.

Alla nettoinkomster av försäljningen går till att stödja hbtq+-rörelsen och de globala organisationerna Happy Hippie Foundation, Gets Better Project, Minus 18 och RainbowYOUTH.

Kollektionen inkluderar fyra av Converse klassiska skomodeller inspirerade av Pride-flaggan och Happy Hippie Foundation-logotypen, en hoodie med tillhörande byxa, t-shirts samt kepsar.

Utöver kollektionen har Converse även samarbetat med artister som Ionut Radulescu, Liam Donnelly och Rooney, vilket har resulterat i en samling affischkonst som firar Pride och vars syfte är att uppmuntra empati över kulturer.

Pridekollektionen finns tillgänglig på Converse.com och i utvalda butiker redan i dag och prisspannet ligger på mellan cirka 450-1 100 svenska kronor. Se alla produkter nedan.

Läs mer:
30 snygga midsommarklänningar – från budget till lyx
På jakt efter solglasögon? 20 snygga par under 500-lappen
30 snygga bikinis och baddräkter att packa med

Foto: By Malina