H&M och Moschino i designsamarbete – då släpps plaggen

H&M och Moschino i designsamarbete – då släpps plaggen

Det italienska modehuset Moschino är näst på tur i H&M:s designersamarbete. Det avslöjade klädjätten under en live-sändning på musikfestivalen Coachella.

Av: Malin Karlberg

Nästa haute couture-kollektion kommer att skapas i samarbete med det italienska modehuset Moschino och dess chefsdesigner Jeremy Scott, avslöjar H&M.

Nyheten offentliggjordes via Instagram Live under den kändistäta Coachella-festivalen i Kalifornien – med hjälp av den amerikanska supermodellen Gigi Hadid, som på bilden ovan bär ett första smakprov från kollektionen.

– Moschino och H&M är det perfekta samarbetet med en kreativ mix av street-kultur och glamour. Jeremy Scott är en fantastisk designer som vet hur man har kul med mode och hur man når ut till sina fans runt om i världen, säger H&M:s kreativa rådgivare Ann-Sofie Johansson i ett pressmeddelande.

Jeremy Scott berättar att det blir en lekfull och färgstark kollektion som Moschino-fans kommer att uppleva som en greatest hits-kollektion.

– Precis som med alla mina kollektioner handlar det om att humor möter haute couture möter street-kultur, säger han. Den kommer att flirta med det förflutna, men ändå kännas ny och fräsch.

H&M x Moschino kommer att börja säljas 8 november online och i utvalda butiker. Kollektionen innehåller 45 damplagg och 20 herrplagg.

Läs fler H&M-nyheter här!

Artikeln publicerades först på Femina.

Foto: H&M, Mondadori