uggs fötter

Därför är Uggs dåligt för dina fötter

Vi är många som äger ett par – men Uggs är inte det bästa du kan ha på fötterna.

Let’s face it – även om Uggs inte direkt kvalar in på listan över höstens och vinterns modetrender någonsin, så äger i princip var och varannan kvinna ett par (för visst är det skönt att bara glida ner i när det är kallt ute?). Men trots att Uggs är väldigt sköna att ha på sig kan de vara en ren katastrof för dina fötter.

Uggs kan vara dåligt för dina fötter.

Uggs kan vara dåligt för dina fötter.

Problemen med Uggs är flera, bland annat att de är för platta för foten och för att foten inte får tillräckligt stöd. Trots att tårna har gott om utrymme i skon är det också dåligt för din hållning.

Läs även: 11 snygga vinterskor som håller dig chic i kylan

”Den stora tån gör att fötterna kan röra sig fritt inuti skon, vilket inte är så bra. När foten glider runt sliter det på lederna på insidan av foten. Dessutom hamnar vristen fel och lårbenet byter position, vilket kan leda till ryggont”, förklarar Mike O’Neill, fotkirurg, för Daily mail.

Men fotvårdsspecialisterna varnar särskilt för fejkade Uggs, som i regel har ännu sämre inläggssulor och stöd. Originalet, menar de, är helt okej att ha på sig under kortare promenader eller till exempel inomhus.

Läs mer:
Så mycket kostar designerväskorna i butik
Sex saker du inte visste om Hermès
14 snygga lårhöga stövlar i alla prisklasser

Foto: All Over Press