klär dig likadant som vänner

Därför klär du dig likadant som dina kollegor

Har du också märkt att du ofta dyker upp med likadana kläder som en kollega på jobbet? Nu har en psykolog förklarat varför det är så.

Brukar du också skratta åt det faktum att det titt som tätt händer att du och en kollega har likadana kläder på er? Det är faktiskt inte en slump, menar psykologer som har forskat på ämnet.

”Det börjar i tidig ålder, att vi känner oss accepterade när vi ser ut som andra barn, särskilt runt andra klass”, förklarar psykologen Emily Lovegrove för The Telegraph och påpekar att om du tar dig en titt omkring på dina kollegor så har de med största sannolikhet ungefär samma stil som du har.

”När du hamnar i puberteten blir bekräftelsen från ditt gäng viktigare än från familjen. Du vill passa in för att barn som inte gör det blir retade”, fortsätter hon och menar att vi tar med oss det från barndomen undermedvetet. Hon förklarar också att det inte är något dåligt att vilja passa in, utan snarare kan förklaras med att du tycker om den grupp personer du umgås med och vill vara med dem. Det kan också få dina kollegor att tycka om dig mer.

klä sig annorlunda

Att klä dig annorlunda är inte heller dåligt, förklarar psykologen.

Men det finns undantag också, menar Lovegrove. Att klä dig likadant som dina kollegor kan öka din självkänsla, men att gå din egen väg helt och hållet är ett tecken på att du redan är väldigt säker i dig själv.

”Folk kommer givetvis att acceptera dig ändå, men det sitter i bakhuvudet att vi vill se ut som andra i vår omgivning”, avslutar hon. Och tur är väl det?

Läs även:
71 snygga stylingtips inför hösten 2016
Sex stylingtips som får dina ben att se längre ut
Åtta saker som alla moderiktiga kvinnor gör varje dag

Foto: All Over Press