De vann Guldknappen

Hope vann Damernas Världs Guldknappen.

Hope vann Damernas Världs Guldknappen.

Igår delades Sveriges mest prestigefyllda designerpris – Damernas Världs Guldknappen- ut för 29e gången på Fotografiska i Stockholm. I år gick priset till Ann Ringstrand och Stefan Söderberg från Hope.

– Jag tycker det är jätteroligt. Guldknappen är Sveriges största modepris, säger Ann Ringstrand.

– Det är ett erkännande. Vi hoppas att det kommer att hjälpa att stärka varumärket utanför Stockholm, fortsätter Stefan Söderberg.

Juryns motivering:

”Funktion, innovativ kvalitet och fokus på detaljer är honnörsord för Guldknappenvinnaren 2010. Stilen är dämpat lugn, avskalat ren, tidlöst hållbar, och slitstarkt kraftfull. Genom sin råa enkelhet skapar de ett poetiskt uttryck som i dag är synonymt med skandinavisk funktionalism. De strama linjerna med utgångspunkt i herrmode är en påminnelse om ett modernt svenskt kulturarv som kommer överleva länge. Ann Ringstrand och Stefan Söderberg för Hope har med uthållighet och konsekvens i sitt formspråk vunnit våra modehjärtan, därför tilldelas de Damernas Världs 29:e Guldknapp.”

I år delades även Damernas Världs Guldknappen Accessoar ut för första gången och vinnaren blev Efva Attling.

– Åh vilken ära! Det här fina priset är ett erkännande för mig som designer, en bonus i livet. Vilket betyg! Me and DV go way back! Att vara Guldknappskollega med alla tidigare begåvade Guldknappsvinnare känns fantastiskt, säger Efva Attling.

Motiveringen löd:

”Personlig design och livsbejakande tankar i förgylld förening, är denna multitalangs signum. I en stenhård produktkategori med många dagsländor har vinnaren bevisat sin styrka år efter år. Varumärket har en stark identitet som känns igen av alla. Hon är en framgångssaga som ger oss hantverk med en mening. Med kraft från själen, passion och brinnande engagemang smyckar hon vår vardag. Efva Attling skriver sig rakt in i svensk modehistoria genom att vara först ut som värdig vinnare av Guldknappen Accessoar, 2010.”

Läs även: Charlotta Flinkenberg: ”Bäst och knäppast klädda på Guldknappen 2009”

Efva Attling kammade hem Damernas Världs Guldknappen Accessoar.

Efva Attling kammade hem Damernas Världs Guldknappen Accessoar.

Hope tar emot Guldknappen på Fotografiska i Stockholm.

Hope tar emot Guldknappen på Fotografiska i Stockholm.

Av: Malin Ny Foto: All Over Press