DIY: Så gör du egna jeansshorts (knepen som funkar!)

DIY: Så gör du egna jeansshorts (knepen som funkar!)

Få användning för dina gamla jeans som som ligger och skräpar i garderoben och gör ett par shorts. Baaam tipsar om hur du kan gå till väga!

Har du med saxen i högsta hugg lite spontant klippt av dina jeans till shorts, och sedan tänkt att ”det här blev ju inte så bra?” Lugn bara lugn! Baaam har hittat tre grymma tutorials som guidar dig hur du enkelt uppdaterar dina gamla jeans till ett helt nytt plagg.


1. Högmidjade jeansshorts á la Levis

Visst är det sjukt snyggt med de högmidjade jeansshortsen som påminner oss om 90-talet? Så här gör du dem själv! Allt du verkar behöva är en sax och en markeringspenna. Och ett par jeans (obviously..)


2. Snygga slitningar

Vi har sett dem med nitar och i galna färger. Slitna jeansshorts är en trend som kommer och går, men ändå alltid består. Det är ju så sjukt snyggt med en instoppad t-shirt och ett par sneakers till på sommaren att trenden mer eller mindre har blivit tidlös. Och eftersom ett par snyggt slitna shorts kan kosta litegrann, varför inte prova att göra dem själv?


3. Klassiska upprullade som passar till allt

Den här videon visar hur du superenkelt klipper av dina jeans, och kan göra shortsen till två olika varianter. Perfekt tutorial för dig som vill att det ska gå snabbt och enkelt, men ändå få ett genomtänkt resultat.

Läs även:
Snyggaste strandmodet till sommaren 2016
Inspiration: 21 fantastiska frisyrer till midsommar
24 snygga midsommarklänningar (under 600 kronor)

Foto: IBL