donatella versace

Donatella Versace: "Jag tror inte på att blanda ihop könen"

Många stora modehus har börjat slå ihop sina dam- och herrkollektioner för att skapa unisexmode. Men det tycker inte Donatella Versace om.

Det har blivit en växande trend i internationella modebranschen att slå ihop dam- och herrvisningar för att göra kollektionerna mer unisex. Bland annat har Gucci gått ut och berättat att de inte längre tänker ha separata modevisningar för dam och herr, vilket mottogs med glädje av många i branschen. Även Vetements har bekräftat att de följer samma trend till hösten och har en gemensam visning.

Men Donatella Versace anser att den nya trenden är på väg att förstöra modebranschen. Hon säger i en intervju med Women’s wear daily att hon ogillar idén att blanda kvinnligt och manligt.

versace

Rosie Huntington-Whiteley på Versaces modevisning.

”Jag tror inte på att blanda ihop könen. Det finns kvinnor och så finns det män; modet är helt olika. Jag gillar en stark, vågad kvinna som inte har några problem med att visa vem hon är. Samma sak med män. Men du kan inte översätta det till kläder. Absolut inte. Det är väldigt olika”, sade hon.

Läs även:
Nu kan du specialdesigna en Gucci-väska efter dina önskemål
Så tycker svenska modeprofilerna om Kenzo x H&M
35 stylingtips som inte kostar skjortan

Donatella fortsätter intervjun med att förklara att hon gillar den klassiska uppdelningen, manligt och kvinnligt, på catwalken.

donatella versace

Donatella Versace vill inte blanda kvinnligt och manligt på catwalken.

”Min lösning är absolut inte att göra herr- och damvisningar gemensamt. Kanske samma vecka, men absolut vid skilda tillfällen. Jag måste dela upp dem”, fortsatte hon.

Donatella har fått utstå stor kritik i sociala medier efter sitt uttalande eftersom många menar att hon är bakåtsträvande.

Läs även:
Modehusen som flest drömmer om att jobba hos
Därför slutar Burberry ha klassiska modevisningar
Så mycket kostar en Louis Vuitton-väska i butik

Foto: IBL