Efter Kenzas nedläggning – nu avslöjas det att H&M gått in i Ivyrevel

Storbloggaren Kenza gick på fredagen ut med att hon stänger ner sitt klädmärke Ivyrevel. Nu visar det sig att klädkedjan H&M har gått in i styrelsen.

UPPDATERAT: Så många miljoner betalade H&M för Kenzas Ivyrevel

Många läsare chockades av Kenza Zouitens blogginlägg där hon gick ut med nyheten om att klädmärket Ivyrevel som hon byggt upp under fyra år stängs ner.

Nu spekuleras det i stället om att det skulle röra sig om ett samarbete med H&M. Huruvida så är fallet är inte bekräftat, men klart är att H&M i höstas gick in i styrelsen.

ivyrevel

Så här ser det ut på Ivyrevels sajt just nu.

Via sajten allabolag.se kan man se att två chefer från H&M numera sitter i Ivyrevels styrelse: Karl Gunnar Fagerlin, produktionschef på H&M och Björn Magnusson, chef över H&Ms nystartade riskkapitalverksamhet. Madeleine Persson, som ansvarar för nya affärer på H&M och också sitter i H&Ms koncernledning, är suppleant.

Där kan man också se att Ivyrevel har en omsättning på 9,3 miljoner och en vinst på knappt en kvarts miljon. Det verkar alltså inte som att bolaget skulle ha problem med ekonomin.

Gårdagens nyhetsbomb: Kenza lägger ner sitt klädmärke Ivyrevel

I höstas gjordes en nyemission, det vill säga någon har gått in med mer pengar i företaget, vilket registrerats hos Bolagsverket. Huruvida det är H&M eller inte framgår dock inte.

Kenza har också skrivit att henne sambo Aleks Subosic lämnat sitt jobb på Tailsweep för att jobba med Ivyrevel och att företaget växer och flyttat till nya lokaler.

kenza aleks

Kenza Zouiten med pojkvännen Aleks Subosic.

I en text som verkar ha legat ute på sajten Women’s Wear Daily, men som verkar ha plockats ner, står det att Ivyrevel nylanseras globalt den 7 april med H&M som investerare. I texten står det att Aleks Subosic, som är delägare i Ivyrevel tillsammans med sin bror, säger så här:

– Vi är fortfarande ett självständigt märke. I slutändan gör vi våra egna val. H&M hjälpte oss med sin produktionsapparat och vi använde leverantörer från H&M Group. Alla de kreativa processerna är i Stockholm.

Det står också att Ivyrevels datadrivna design var det som fångade H&Ms intresse.

Till Baaam säger Björn Magnusson att han inte kan kommentera uppgifterna att H&M skulle ha köpt in sig i Ivyrevel eller att han sitter i styrelsen. Inte heller Dejan Subosic, delägare i Ivyrevel och bror till Aleks, vill kommentera uppgifterna.

Om nyheten stämmer säger vi ett riktigt stort grattis till Kenza och till H&M!

Läs även:
Hedi Slimane lämnar Saint Laurent
Armani slutar använda äkta päls: ”Det är onödigt”
4-åriga Harper Beckham designar kläder

Uppdaterad 4 april 2016
Av: Redaktionen

Foto: All Over Press