Elin Kling designar Levis-jeans

Elin Kling visar sin baksida.

Elin Kling visar sin baksida.

Som en del i höstkampanjen ”Begränsad Upplaga”NK har Levi’s låtit Elin Kling, Helena af Sandeberg, Musse HasselvallDaniel Lindström, Ken Fujimoto, Daniel Adams-Ray och Richard Hutchinson skapa sina egna versioner av den klassiska jeansmodellen 501.

Elin skriver i sin blogg:

– SÅ MINA damer och herrar, då var det dags att presentera mina Levis 501. Jag hade ungefär 528 ideer allt från konstiga tryck, om jag skulle skriva över hela jeansen, pins, till ja, jag vet inte vad. Men, som jag sa tidigare så landade det på en väldigt enkel design. Min fokus låg på att få till passformen. Jag vill ha slimmade jeans, något högre i midjan, något korta i benen. Tvätten ville jag ha så blå som möjligt. Sedan för att vassa till dom lite så sydde vi alltså vadderade “kuddar” på knäna, inspirerat från mc-jackan, så som det brukar se ut på armbågarna ni vet. Då jag ville få in lite indian i kalaset så valde jag att ha denna detalj i svart mocka som blir galet snygg kontrast till svarta skinnskor. And, there you go!


Jeansen kommer att släppas på NK i Stockholm och Göteborg torsdagen den 27 augusti klockan 12.00. Det är först till kvarn som gäller och jeansen kommer att kosta 1 500 kr.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Style by Kling