Elsa Ekman om att designa för Bik Bok: "Jag var skräckslagen"

Elsa Ekman har designat en kollektion för Bik Bok.

Elsa Ekman har designat en kollektion för Bik Bok.

Modebloggaren och modellen Elsa Ekman har designat en egen kollektion för Bik Bok som lanseras i sommar. Kollektionen består av elva plagg samt accessoarer och bijouterier.

– Det var blandade känslor när jag fick frågan att designa en egen kollektion för Bik Bok. Jag gick igenom alla känslor en människa kan ha och gick från att först vara chockad och skräckslagen till supersmickrad, nyfiken och oerhört peppad. Det har varit en otroligt häftig och inspirerande resa och Bik Bok-teamet har varit så fantastiska! Jag är så glad och tacksam för att dom vågat lita helt på mig och mina galna idéer, berättar Elsa.

Inspiration till kollektionen har Elsa hämtat från sina resor runt om i världen. Afrikanska färger och stora mönster blandas med vitt.

– Jag älskar kultur, människor, musik, färg, liv och rörelse. Nyfikenhet är min största inspiration när det kommer till att skapa då jag älskar att mixa olika känslor i ett plagg. Jag hoppas och tror att kunden som väljer mina plagg har en hunger på livet, älskar mönster och när en önskan om en personlig stil, säger, Elsa.

Elsa Ekman X Bik Bok lanseras i butik och online den 18 juni. Priserna ligger på från 149 kr för ett smycke till 899 kr för en vändbar kimono.

Läs även:
Baaam nr 2 med Elsa Ekman på omslaget i butik nu!
Elsa Ekman: ”Mina ögonbryn har blivit mitt signum”
Angelica Blick älskar sin kollektion för Bik Bok

Elsa Ekman på omslaget av Baaam nr 2-2015. Foto: Nina Holma

Elsa Ekman på omslaget av Baaam nr 2-2015. Foto: Nina Holma

Av: Rose-Marie Söderlund