Emilia de Poret: "I vår kommer jag att klä mig i rosa och ljusblått"

I fredags vann Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow priset årets influcencer på Elle-galan. CHIC har pratat med Emilia de Poret om inspiration, stiltips och hur hon tänker klä sig i vår.

För två år sen drog Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow i gång Säker stil. Deras tanke med projektet var att de ville få alla kvinnor att känna sig lite bättre, få ordning på garderoben och få kläd-självförtroende. Något de verkar ha lyckats med då de i fredags tog hem priset årets influcencer på Elle-galan.

– Vi är överlyckliga. Att idag få sitta här och bli framröstad av våra grymma följare och fantastiska inspirerande kvinnor där ute, det känns så stort, säger Emilia de Poret.

emilia-de-poret-ebba-kleberg-von-sydow

Läs mer: De blev årets vinnare på Elle-galan 2017

Säker stils sajt bjuds vi dagligen på klädinspiration, men hur hittar de själva inspiration?

– Genom vårt liv och jobb, extremt mycket människor vi träffar. Ur ett modeperspektiv kan man inspireras av så mycket, allt ifrån konst till sociala medier. Vi inspirerar varandra. Säker stil handlar om att hitta en stil som funkar för kvinnor i livet och att det ska vara bärbart och enkelt. Att man ska hitta en lösning, där känner vi att kvinnor i stort inspireras.

Läs mer: 17 trendköp i blått för under 500 kronor

Ett problem som många ställs inför varje dag är vad man ska ha på sig. Även om garderoben är full med kläder hittar man ingenting som man känner för att sätta på sig.

– I säker stil så predikar vi verkligen att man ska hitta sin uniform, sin vardagsuniform. Det låter jättetråkigt att säga det men den uniformen kan vara en klänning, ett snyggt knallrött läppstift, att hitta sin grej. Det är så viktigt att den där morgonen när man känner att jag har ingenting att ha på mig och garderoben är packad av kläder men det finns ändå ingenting jag känner mig inspirerad av att bära. Då måste du ha en hel outfit klar och redo.

Vad är din vardagsuniform?

– Min skulle jag säga är en riktigt snygg skjorta, schyssta kostymbrallor och ett par skor som sticker ut och ett par stora örhängen.

saker-stil-2

Vad är ditt bästa stiltips?

– Att bära bara kläder man trivs i. När man trivs i sina plagg eller sin outfit så syns det. Då släpper man det och då kan den personen man möter fokusera på annat, och man utstrålar att man har självförtroende och att man känner sig bekväm.

Hur kommer du att klä dig i vår?

– I vår kommer jag att klä mig i rosa och ljusblått. Jag har blivit helt besatt av dräkter. Så jag kommer att köra lite tvådelat och gärna ton i ton. Mixa vardagsplagg med lite mer festliga plagg. Det är i alla fall min utmaning till mig själv. Att kunna sätta på mig min silverblus till mina blåjeans och sneakers.

Läs mer:
Se bilderna från röda mattan på Elle-galan 2017
Vårmode 2017: Allt om vårens hetaste trender
15 trendköp i rosa för under 500 kronor

Foto: IBL