inredning våren 2016

Experten: Så ska du inreda hemma våren 2016

Våren står för dörren och aldrig tidigare har vi varit så sugna på att göra om hemma. Inredningsprofilen Daniella Dansson, som driver bloggen Nya Hemmet, tipsar Baaam om vårens största inredningstrender och hur du borde tänka när du stylar hemma inför våren 2016.

Läs även:
Frisören tipsar: Vårens hetaste hårtrender 2016
Hannah Graafs bästa tips till dig som vill starta eget klädmärke
Zara Home öppnar sin tredje butik i Sverige

Vad ser du som vårens största inredningstrend 2016?

– Naturmaterial tror jag utan tvekan kommer bli en av vårens största inredningstrender. Från det tidigare väldigt vita och avskalade hemmet vågar vi nu ta in det lite mer rustika och robusta för att väva in detta i våra annars väldigt stilrena hem. En kombo som jag själv gillar skarpt!

Hur kan vi snabbast göra om hemma från vinter till vår?

– Ta in mer gröna växter! Efter vintern har vi slängt ut både julgran, amaryllisar, julstjärnor och hyacinter. Hemmet behöver en nystart och gröna växter gör underverk. Några favoriter jag har som redan har fått tagit plats hemma hos oss är en Monstera, ett par Hortensior, några Cycas Revoluta, ett litet citrusträd och sedan självklart fredagsbuketten som livar upp varje vecka.

”Ljusrosa är verkligen årets it-färg 2016!

blommor våren 2016

Ett enkelt knep att uppdatera hemma är med blommor, tipsar Daniella.

Vilka färger är viktigast inreda hemma med våren 2016?

– Rosa! Puderrosa, babyrosa, sockervaddsrosa. Ljusrosa är verkligen årets it-färg, något som vi fick ett smakprov på både under Formex och Stockholm Furniture & Light Fair. Den ljusrosa färgen kommer att fylla hemmen med allt från kuddar och porslin till stolar och soffor.

Vilken trend tror du kommer ersätta förra årets marmor- och mässonghype?

– I år tror jag att vi byter bana helt och ersätter mässingen med krom. Jag är redan inne i fasen där jag spanar på allt mer ”kallare” färger och metaller att ersätta den väldigt varma mässingen med. Krom tillsammans med olika blåa och rosa nyanser samt grafiska mönster blir årets hit 2016.

Läs även:
Kakan Hermansson snackar nagelkonst och feminism med Baaam
Bäst i test! Bästa rosa bubblet på Systembolaget
Sofi Fahrman om vårens nageltrender 2016

Var shoppar du inredning inför vårsäsongen?

Zara Home samt Newport Homes nyheter har verkligen tilltalat mig i år. Med tydliga art deco-feelings på såväl möbler som detaljer fångar de båda butikerna/webbshopparna verkligen min uppmärksamhet och säkerligen även min plånbok på köpet.

Slutligen, ge oss tre snabba tips för att uppdatera hemma till budgetpris!

– Byt gardiner! Satsa på ljusa skira linnegardiner för att släppa in så mycket ljus som möjligt. IKEA har flera bra budgetalternativ. Och glöm inte – fäst gardinskenan uppe i taket och inte precis ovanför fönstret! Vi vill skapa så mycket känsla av rymd som möjligt.

– Skäm bort dig själv och satsa på en härlig fredagsbukett varje vecka. En härlig bukett som livar upp hemma behöver inte vara dyr. Sväng in på närmaste ICA och slå till på ett fång tulpaner för under hundralappen!

– Byt ut dina tavelramar. Skippa de tidigare väldigt moderna svarta ramarna och satsa istället på vita ramar. Eller varför inte ramar i silver eller guld? De svarta ramarna åker i alla fall ut och ersätts av nya fräscha och ljusa ramar. Även här har IKEA flera budgetalternativ som jag själv alltid har som säkra kort.

Läs även:
Amelia Widell om vårens snyggaste inredning 2016
21 snygga vårjackor i butik nu
Så lyckas modebloggaren tjäna 72 miljoner om året

Av: Cassandra Lindblom

Foto: Privat