EXTRA! Alexander Wang designar för H&M!

Alexander Wang x H&M lanseras den 6 november 2014.

Alexander Wang x H&M lanseras den 6 november 2014.

Glädjen bland världens fashionistas visste inga gränser när det i natt avslöjades det att H&M:s nästa designsamarbete är med den amerikanska designern Alexander Wang. Samarbetet offentliggjordes på musikfestivalen Coachella.

– Jag är hedrad över att få chansen att designa en kollektion för H&M. Det är spännande att arbeta med H&M-teamet – de är väldigt öppna för att gå över gränser och tillsammans skapa en gemensam kreativ grund. Det här är en fantastisk möjlighet att låta en större publik ta del av min design och det som mitt varumärke står för, säger Alexander Wang.

Alexander Wang lanserade sitt eget märke 2007 och är även chefsdesigner på Balenciaga sedan 2012. Hans kollektioner präglas av enkelhet och kontraster mellan det eleganta och det råa. Speciellt hans handväskor är väldigt populära.

Kollektionen för H&M kommer att innehålla kläder och accessoarer för både män och kvinnor. Han kommer enligt pressmeddelandet även att designa ett antal ”oväntade objekt som går i linje med kollektionen”.

Alexander Wang x H&M lanseras den 6 november 2014 i utvalda butiker och online.

Margareta van den Bosch från H&M och Alexander Wang.

Margareta van den Bosch från H&M och Alexander Wang.

Av: Rose-Marie Söderlund Porträttfoto: Antoni Ruiz Aragó