Experten: "Färgtricket som får dig att se smalare ut"

Svart har genom tiderna varit färgen många använder för att se smalare ut. Men experten menar att det är fel sätt – och att det finns ett knep som är bättre.

Att klä sig i helsvart eller andra mörka nyanser har länge varit ett stylingtips för personer som vill ge ett smalare intryck. Och trots att svart från topp till tå är snyggt på alla är det fel väg att gå om du vill slimma din silhuett, menar experten.

För sajten MSNBC förklarar kändisstylisten Jeni Paolella Luciani att det finns andra nyanser som smickrar dina kurvor på ett bättre sätt.

– Kurviga kvinnor tenderar att satsa på mycket svart och brunt. Men det finns ingen anledning att dölja vad du har och vem du är, förklarar hon.

svart se smalare ut

Svart är fel färg om du vill se smalare ut – säger experten.

Hennes tips är istället att använda motsatsen till svart – nämligen färgstarka plagg. Hon menar att hemligheten är att matcha dem smart, för att framhäva det du är nöjd med och trolla bort det du känner för.

Relaterat: Stylingknepen som får dina ben att se längre ut

Till exempel rekommenderar hon att framhäva din rumpa, om det är din favoritkroppsdel, med hjälp av en röd kjol, och istället ha en svart topp, om det är magen du vill lägga mindre fokus på. Om du istället klär dig i svart från topp till tå tappar du bort alla former.

Ett annat tips är att använda accessoarer som fångar ögat dit du vill, menar hon. Vill du dra uppmärksamheten till din midja kan du bära ett snyggt midjeskärp eller om du tycker om dina nyckelben kan ett iögonfallande halsband vara att rekommendera.

Läs även:
Kim Kardashians dietist avslöjar hennes strikta matschema
Så stylar du om plaggen du redan äger inför hösten
12 frågor du alltid bör ställa dig innan du väljer outfit

Foto: Mondadori