FASHION WEEK: 5 snabba frågor med Josefin Andersson

Josefin Andersson klädd i H&M på Mercedes-Benz Fashion Week S/S 2012.

Josefin Andersson klädd i H&M på Mercedes-Benz Fashion Week S/S 2012.

I dag drar Mercedes-Benz Fashion Week igång i Stockholm och vi har ställt fem snabba frågor till våra stylister. Nu är det Josefin Anderssons tur.

Vilka visningar ser du mest fram emot?
Altewai.Saome. Tycker tjejerna växer in i sin designroll mer och mer för varje säsong. De senaste två visningarna har varit magiska.

J.Lindeberg. Fick en liten tjuvtitt på kollektionen i Köpenhamn för några veckor sen och de har verkligen gjort ett bra jobb den här säsongen. Tror det kommer bli en snackis på modeveckan.

Har du planerat vad du ska ha på dig?

– Jag har inte riktigt bestämt mig än, men har absolut gjort en grovskiss i huvudet. Det blir att prova och planera i helgen (svarade Josefin i fredags.) Den här veckan är på tok för stressig för att kunna bestämma det på, det måste vara klart kvällen innan. Men jag försöker att klä mig i så mycket svensk design jag kan och kommer absolut försöka pricka in designern den dagen de har sin visning.

Vad är viktigt att ha med sig i handväskan?
– Skavsårsplåster, frukt, nötter och ett par platta skor så du kan ta dig snabbt fram mellan visningarna.

Vad är ditt bästa modeminne från fashion week?
– Alla fashion week ger bra minnen, alltid härlig stämning och förväntningar. Men bästa minnet jag har är från by Malene Birger-visningarna i Köpenhamn på den tiden då hon fortfarande gjorde haute couture. Magiska visningar.

Vad är ditt värsta modeminne från fashion week?
– Den är inte så skoj att försöka klä sig fint och varmt i januari med –15 som det var förra året. Isfläckar och höga klackar är ingen bra kombination, om vi säger så.

Josefin Andersson och Charlotta Flinkenberg på Jennifer Blom, S/S 2012.

Josefin Andersson och Charlotta Flinkenberg på Jennifer Blom, S/S 2012.

Av: Rose-Marie Söderlund