FASHION WEEK: I chefredaktörens handväska

I Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenbergs handväska på fashion week.

Klicka på bilden om du vill se den större!

Under modeveckan stoltserar fashionistaeliten med designerväskor på front row. Men vad innehåller egentligen väskorna? Vi har tjuvtittat i chefredaktör Charlotta Flinkenbergs väska och låter henne berätta om innehållet:

Handväska, modell medelstor. – En clutch är för liten för allt du behöver släpa med och en XL-shopper är för klumpig. Min Kleinblå väska är från Aila (och du kan vinna en egen här!).

Smartphone + laddare. – Jag är borta mycket från redaktionen dessa dagar och mobilen går varm. Dels för att kolla av mailen men även för att plåta och filma vissa visningssekvenser.

Halstabletter. – Hektiskt schema, snittar till lunch och champagne gör att du inte direkt luktar hallonbåtar i munnen. På modeveckan sitter och står man nära folk och då man pratar är det fräscht med en frisk andedräkt. Undvik dock tuggummi, det kan uppfattas som nonchalant av designern vars visning du ser om du sitter och idisslar.

Miniparfym, läppbalsam och läppstift eller läppglans. – Du hinner inte hem och fixa dig efter dagens visningar innan kvällsaktiviteterna startar. Håll makeupen neutral men satsa på mjuka och pigmenterade läppar som ser välvårdade ut.

Visningsschema. – För att ha koll på när alla visningar startar men även för att kontaktuppgifter till pressavdelningen står här för respektive designer om man behöver meddela eventuell frånvaro eller annat.

Penna och anteckningsblock. – För att alla sanna journalister har ett sådant när de skriver ner de första känslorna om plaggen, materialen, texturen och annat då modellerna svischar förbi på catwalken. Eller för att få en autograf av någon modekändis! Man vet ju aldrig vem som kan dyka upp.

Paraply. – Visningarna i slutet av sommaren brukar man ofta behöva solglasögon till men i år ser ju väderprognosen lite småkass ut. Paraply är ett måste för att skydda hår, makeup och dyra handväskor mot elaka vattendroppar när man sicksackar mellan olika visningar.

I övrigt: visitkort, kreditkort, näsdukar och nycklar. Överkurs är ombytesskor, typ ballerinas för att ta på sig då fötterna inte klarar heels längre…

Du kan vinna hela Charlotta Flinkenbergs outfit, inklusive väskan från Alia!

Du kan vinna hela Charlotta Flinkenbergs outfit, inklusive väskan från Alia!